Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rovinj

Stol među maslinama? Ili u vinogradu? Nema problema...

Foto: Srđan Hebar
1/4
01.08.2018.
u 18:00

Oni koji u Rovinju traže posebno mjesto, naći će ga ovdje.

Skriveni vrt. Na Mediteranu. I u njemu – restoran.

Tko će ga potražiti, neka krene prema šumi s lijeve strane na cesti prema Valalti. Najnoviji je restoran u Rovinju. Ali kakav. Stol u vinogradu.

>> Rovinj

1/8

Idila na prvu
Genijalno! Ili stol između maslina. Birate sami, po svom guštu. Na Jadranu, dosad, na ovakvo idilično mjesto u Večernjakovim zvjezdicama nismo naišli. Ni privatno... I zato, ostavlja dojam. Tu nije potrebna velika priča, objašnjavanje, već sam gost odmah na prvu vidi idilu.

– Mediterraneo je riječ koja ne znači ništa. To je kao da pišemo pizzu s jednim “z” – piza. Ništa ne znači... – pričaju ovdje.

Tek su otvorili, a već im gurmani iz najboljih rovinjskih hotela dolaze u vrt. Tu nema lignji, nema ni ćevapa, iz kuhinje stižu tanjuri s mediteranskom kuhinjom. Profinjeno.

Teleći obrazi, tekuća palenta sa šafranom, pečena bundeva (160 kn). Krak hobotnice i ragu bijelog graha i mladog luka s maslinama (130 kuna). Vittelo tonnato tartar od jadranske tune s bruschettom i timijanom (70 kuna)...

– Radimo samo navečer, zbog vrućine. Pa gosti neće usred sunca sjediti u vinogradu, nije to tako. I onda, kad gost dođe, ne diže se. Uživa, tu je i po tri sata. Dočeka ponoć.

Gost se osjeća ugodno. Barmen pred njim radi džin-tonik, kao u šminkerskim restoranima kad pred gostom rade – tatarski biftek.
Ali tu je i bakino emajlirano posuđe, stolci različitih boja, razbacani stolčići odnosno “škanjići”, kako kažu domaćini.

Doživljaj koji se pamti
– Sve je tu. Ne treba puno razmišljati. Priča zvuči sasvim jednostavno, postaviti stol u vinograd, no i to treba promisliti. Učiniti sve kako treba. Nije stvar u tome da te stolove razbacaš na sve strane – kažu u Gardenu.

Oni koji u Rovinju traže posebno mjesto, naći će ga ovdje.

Isto društvo napravilo je i Mediterraneo bar, skroviti kafić u centru Rovinja, na samim stijenama. Hit za turiste.

Sada su otišli korak dalje i proširili svoju ponudu, ali i ponudu Rovinja. Večeru na ovom mjestu gost će pamtiti. A to i tražimo od turizma. Doživljaj kojeg ćeš se sjetiti i kad godine prođu.

TOP 5 ZA KUPANJE

1. Amarin
2. Porton Biondi
3. Otok Sveta Katarina
4. Lone
5. Mulini

OCJENE

IZBOR I KVALITETA JELA (DO MAKS. 50 BODOVA): 47
IZBOR I KVALITETA PIĆA (DO MAKS. 15 BODOVA): 13
POSLUGA I LJUBAZNOST (DO MAKS. 10 BODOVA): 10
DOJMOVI I PROSTOR (DO MAKS. 20 BODOVA): 19
UKUPNOST PONUDE (DO MAKS. 5 BODOVA): 4

UKUPNO: 93

>> Pogledajte i glaeriju fotografija 'Korčula'

1/22

Komentara 3

ŽI
Žika-Ivo
22:33 01.08.2018.

Svaka čast na ideji,- samo fali lokacija da znamo naći! @ugodan boravak želim svima & i sam želim doprinijeti razvoju turizma u Rovinju! L.P

KA
kažemja
17:40 02.08.2018.

Svaka čast na ideji ali po prikazanim tanjurima tu se čovjek ne može najesti.160 kuna za par komadića nečega na tanjuru?! Hvala , ne bih.

SE
Senka
13:20 07.08.2018.

Predivno mjesto i dobro se jede i da i najede. A osoblje i abijent za 10+.. put vas vodi prema Autokampu Valalta prije Valalte nekih 300m na lijevo se skrene na bijeli put pratite putokaz...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije