Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vinska preporuka by Slano&Slatko

Slovenka Carolina miljenica Decantera

Jakončič
Foto: Slano&Slatko
28.07.2016.
u 12:23

Rebula, autohtona sorta iz slovenske vinorodne pokrajine Goriška Brda, uvijek je bila smatrana manje vrijednom sortom...

 Ovogodišnji Decanter World Wine Awards (DWWA) ima novog miljenika, novu zvijezdu bijelih vina slovenskog vinara Aljošu Jakončiča. Bela Carolina 2012 postigla je ocjenu 95+ i osvojila zlatnu medalju, a Carolina Rebula 2013. je uz zlatnu medalju osvojila i platinum priznanje za najbolje slovensko vino u prestižnom razredu. To je prvi put da je sorta rebula postigla takav svjetski uspjeh jer samo 0,4 posto svih prijavljenih vina osvoji platinasto priznanje. – Brand Carolina ponos je obitelji Jakončič i za nas veliki napredak koji smo željeli potvrditi i sudjelovanjem na ocjenjivanju Decanter. Postignute medalje su za nas izvanredno priznanje, posebice platinasta medalja za Carolina Rebulu. Rebula, autohtona sorta iz slovenske vinorodne pokrajine Goriška Brda, uvijek je bila smatrana manje vrijednom sortom. Mnogo truda bilo je potrebno uložiti u promjenu takve percepcije, da je zapravo riječ o odličnom vinu i izuzetnoj sorti. Mi smo u rebulu snažno vjerovali i godinama radili na njoj dok je nismo doveli do perfekcije. Tako smo uspjeli steći vrhunsku kakvoću vina, koju danas možemo s ponosom ponuditi najzahtjevnijim poznavateljima vina – kaže Jakončič.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije