Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprez

Slažete li jaja u vrata hladnjaka? Zbog ovoga ne biste trebali

Frižider sa zdravom hranom
Foto: Shutterstock
20.01.2015.
u 11:43

Vrata su "najtopliji" dio hladnjaka pa tu držite proizvode s prirodnim konzervansima. Majonezu i sok od naranče možete držati u vratima, ali mliječne proizvode i jaja radije ne.

Iako im sada nije sezona, ipak je dobro znati zašto breskve, šljive i kruške ne biste trebali čuvati u blizini povrća u hladnjaku. 

Te voćke emitiraju plinove koji će ubrzati propadanje povrća. Zato je jako bitno znati koje namirnice možete čuvati u hladnjaku, a koje biste trebali što prije izbaciti, piše Telegraph.

Ako želite da vam namirnice što dulje ostanu svježe, ovo su savjeti kako to učiniti.

Podesite temperaturu hladnjaka

Ako želite spriječiti razmnožavanje bakterija, temperatura unutar hladnjaka trebala bi biti između 0 i 4 stupnja, navodi se. U gornjem dijelu temperatura je "najstabilnija" pa na gornjim policama držite ostatke ručka, pića, svježe začine i namirnice koje su odmah spremne za konzumaciju.

Vrata su "najtopliji" dio hladnjaka pa tu držite proizvode s prirodnim konzervansima. Majonezu i sok od naranče možete držati u vratima, ali mliječne proizvode i jaja radije ne.

Donje police hladnjaka su najhladnije pa tu držite jaja, sirovo meso, mliječne proizvode i plodove mora. Voće i povrće pohranite u hladnjak u odvojenim posudama namijenjenim za to. Jaja će lako 'upiti' mirise nekih drugih namirnica, stoga ako u hladnjaku držite nešto izrazitog mirisa, jaja svakako stavite dalje.

Rajčice, kruh, luk izbacite iz hladnjaka

Savjetuje se da se u hladnjaku drže i orašasti plodovi, ali i ulja. Kruh nikada nemojte stavljati u hladnjak jer će se brže posušit, rajčice će postati bez mirisa i okusa, a luk će brže propasti.

Iako ćete vjerojatno natrpati hladnjak raznim namirnicama nakon što obavite neki veći shopping, potrudite se to izbjeći. U hladnjaku je potrebno ostaviti dovoljno prostora da kroz njega može strujati hladan zrak.

>>Ove će namirnice pomoći da izgubite kilograme, zategnete kožu, ubrzate metabolizam...

>>Ne biste vjerovali, no ove namirnice su zapravo dobre za vaše zdravlje

Komentara 1

MC
Meggie_cleary
01:07 21.01.2015.

odlican clanak,a ovo za jaja bi trebalo reci proizvodjacima hladnjaka,tako da za jaja predvide drugi dio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije