Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
supernamirnice

Ove će namirnice pomoći da izgubite kilograme, zategnete kožu, ubrzate metabolizam...

Kolaž hrana
Foto: Thinkstock
1/5
05.01.2015.
u 08:51

Neke namirnice pomoći će nam da koža ostane hidratantna, neke će nahraniti kosu, neke će spriječiti nastajanje celulita...

Nakon blagdanskih pretrpanih stolova vrijeme je da svom organizmu podarite "čišćenje". Neke će namirnice pomoći u gubitku kilograma, neke će potaknuti cirkulaciju, neke će ubrzati metabolizam...

Zeleni čaj

Ovaj napitak ubrzava metabolizam, blokira apsorpciju masnoće i olakšava regulaciju razine šećera u krvi, što poboljšava opće zdravlje i ubrzava redukciju tjelesne težine. On sadrži teobromin, tvar koja stimulira odstranjivanje zaliha masnoća iz tijela, baš kao i kofein (koji je također u sastavu zelenog čaja). Konzumirajte tri do pet šalica ovog čaja tijekom dana.

Integralne žitarice

Tjestenina, riža, kruh, peciva i žitarice koje sadrže cijelo zrno različitih žitarica mogu ubrzati gubitak težine, jer su odličan izvor energije koja se sporo oslobađa, što osigurava duži osjećaj sitosti. Također, integralne žitarice sadrže dosta antioksidansa, koji neutraliziraju djelovanje toksina, uzročnika celulita, tako što pomažu organizmu da ih se oslobodi. Da biste postigli ovaj učinak, jedite bar jednu porciju dnevno.

Brokula

Foto: Thinkstok

Foto: Thinkstock

Za razliku od drugih vrsta namirnica, u sastavu brokule je alfalipoinska kiselina, koja sprječava stvrdnjavanje kolagena u tijelu, što uzrokuje pojavu celulita. Uključite tri ili četiri porcije brokule (kuhane na pari) u svoj tjedni jelovnik.

Naranče

Osim što su pune vitamina C, sadrže metoksilatne bioflavonoide, koji pospješuju cirkulaciju i reguliraju stanični disbalans, koji može izazvati pojavu celulita.

Ljute papričice

Osim što ubrzavaju metabolizam, ljute papričice (posebno chili)stimuliraju cirkulaciju. Ljuti začini općenito zagrijavaju tijelo, što ubrzava protok krvi kroz organizam.

Rajčica

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Također je bogata likopenom, kao i vitaminom C, što pomaže u održavanju zategnutosti kože i poboljšanju produkcije kolagena.

Marelice

Osim visokog sadržaja biljnih vlakana, marelice su bogate vitaminom A i C, kao i likopenom. Suhe marelice, s malo badema, odlična su užina između obroka.

>>Pretjerali ste u jelu i piću? Pomozite si vitaminima B grupe

>>Ove 'zimske' namirnice konzumirajte za jači imunitet i bolje zdravlje!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije