Naslovnica Lifestyle Gourmet

Slavni chef otkrio: Savršenu kajganu nije teško napraviti, ali gotovo svi zaboravljaju na - ovo!

Na tavu se prvo stavi maslac na srednje jaku vatru kako bi se otopio, ne smije potamniti
18. listopada 2017. u 07:15 1 komentara 12588 prikaza
Kajgana
Foto: Thinkstock

Kajgana je odličan izbor za zdrav jutarnji obrok, posebice ako je radite od bjelanjaka, na zdravim masnoćama i s dodatkom povrća. 

Ocjenjivačka petorka iz Večernjeg. Slijeva: Zoran Birman, Ivana Jović, Mislav Šimatović, Robert Bubalo i Petra Balija KRALJ ZIMNICE VIDEO Testirali smo ajvare iz 5 zemalja! Evo čiji je najbolji u regiji!

Slavni chef Tom Colicchio otkrio je za Business Insider u čemu griješimo pri premi ovog jednostavnog i ukusnog jela. 

Tava ne bi smjela biti jako zagrijana kada stavljate jaja na nju, tvrdi Colicchio i napominje kako jaja treba izmiješati vilicom kako bi bila podantna i prožeta zrakom, a time i znatno mekša. 

Na tavu se prvo stavi maslac na srednje jaku vatru kako bi se otopio, ne smije potamniti, napominje. Stavite jaja na tavu i lagano miješajte vilicom dok se ne počnu sjedinjavati. Tada je potrebno smanjiti  jačinu vatre, a to je ono što rijetko tko napravi. 

Većina misli da se jaja pripremaju na jakoj vatri, ali onda se ona posuše i pregore, a moraju ostati mekana i podatna, poručuje Colicchio. 

Etno park Zagreb recepti naših baka Kako se rade štrukle na turopoljski? Ovako... Domaći ajvar kako se radi Cijela bivša Juga 'ratuje' zbog – ajvara! Čiji je najbolji? Komplet lepinja recept Po čemu je tako posebna komplet lepinja?

 

VIP izdvaja za Vas