Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božićni kolači

Slatko i tradicionalno: Jednostavna kokos rolada

Kokos rolada
screenshot/youtube
25.12.2017.
u 09:43

Mnogima će se i ovog Božića na blagdanskom stolu naći jednostavna, a vrlo ukusna kokos rolada koju ije teško pripremiti.

Sastojci

Tamna smjesa

250 grama mljevenih keksa

250 grama mljevenih oraha ili lješnjaka ili badema

100 grama šećera u prahu

100 grama topljene čokolade za kuhanje

malo ruma po želji

Bijela smjesa

3 žlice vode

100 grama šećera

100 grama kokosa

100 grama margarina

100 grama šečera u prahu

Priprema

Za crnu smjesu izmješajte sve sastojke da smjesa postane kompaktna. Ako je potrebno, dodajte još mljevenog keksa. Za bijelu smjesu vodu pomiješajte s tri žlice šećera i kuhajte do vrenja uz stalno miješanje. Zatim dodajte kokos. Kada se ohladi, umiješajte margarin koji ste prethodno izradili sa šećerom u prahu i sve zamiješajte. 

Crnu smjesu podijelite na 6 jednakih dijelova i svaki dio posebno razvaljajte između dvije prozirne folije na dva tri centimetra debljine. Potom na nju nanesite bijelu smjesu i sve lagano zarolajte. Ostavite da se tako "spoji" u hladnjaku, minimalno preko noći. 

Uživajte u blagdanima sa svojim najdražima i dobar tek!

Pogledajte još i galeriju što nikako ne biste smjeli staviti u mikrovalnu pećnicu

Kokos rolada
1/11

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
17:36 25.12.2017.

ovo je prekrasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije