Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najstvarnije...

Rizik od artritisa možete smanjiti s tri čaše vina tjedno

vino
Reuters/Pixsell
11.07.2012.
u 17:12

Znanstvenici su potvrdili da nemaju saznanja kako veće količine alkohola djeluju na upaljene zglobove, no male količine mogu biti blagotvorne za zglobove...

Tri čaše vina na tjedan mogu pomoći u obrani zglobova od širenja artritisa, spriječiti autoimuni odgovor organizma te ostale upalne procese, zaključila je švedska studija koja je obuhvatila 34 tisuće žena između 39. i 84. godine života, prenosi Daily Mail.

Žene koje umjereno uživaju u crnom vinu i prije razvoja te autoimune bolesti, odnosno borbe organizma s infekcijama, umanjuju rizik nastanka artritisa za više od 50 posto. Iako ne postoji lijek koji sprečava upalne procese, već samo metode ublažavanja bolova, znanstvenici su potvrdili da nemaju saznanja kako veće količine alkohola djeluju na upaljene zglobove.

– Potvrđeno je da bi sve više od tri do četiri čaše vina na tjedan ženama donijele općenito više štete za zdravlje nego koristi – rekla istraživačica Daniela di Guiseppe.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije