Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wow!

Recept za krumpir pečen u slojevima oduševio ljude: Priprema se čak 15 sati, ali tvrde da vrijedi

poppycooks/TikTok
15.01.2022.
u 07:00

Najviše vremena odlazi na njihovo "ležanje" u hladnjaku.

Recept za hrskave pečene prutiće od krumpira zaludio je internet, posebno onda kada je autorica objave na TikToku, @poppycooks, otkrila da je za pripremu potrebno pola dana, odnosno 15 sati!

Tajna je u rezanju krumpira - nakon što ste ogulili otprilike šest većih komada, potrebno ih je izrezati na jako tanke šnite. Zatim se stavljaju u zdjelu, preliju se s nekoliko žlica masti po izboru i dodaje se prstohvat soli. 

Kalup treba obložiti papirom za pečenje i pažljivo slagati kriške jednu na drugu dok se ne popuni cijeli kalup. Na vrh se stavlja još jedan papir za pečenje i sve ide u pećnicu na 120°C, tri sata, prenosi Real Simple.

Nakon što se izvadi iz pećnice i ohladi, na krumpire se stavi neki teški predmet i zatim sve ide u hladnjak na 12 sati.

Izvadite krumpir iz hladnjaka, izvadite iz posude u kojoj se pekao i izrežite prutiće širine 2,5 cm. Pržite ih na ulju dok ne porumene i posipajte krupnom soli.

Svaki komad ima brojne slojeve, izvana je hrskav, a unutra mekan. Možete ga jesti samostalno, uz neki umak, a možete poslužiti uz meso, hamburger...

@poppycooks Reply to @lfor05 The new and improved 15 HOUR POTATO recipe… ENJOY! 🤤🤤 #potatotiktok #heaven #potato #15hourpotato ♬ THE NEW 15 HOUR POTATO - Poppy O’Toole

Ako primijetite zelenu boju na krumpiru, nemojte ga jesti!

Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put

1/5
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije