Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stvar je u magneziju

Razlog više da u prehranu uvrstite orašaste plodove

bademi
Shutterstock
27.05.2014.
u 14:13

Brojna istraživanja pokazuju da nedostatak magnezija u organizmu izaziva brže zamaranje.

Gwen Stefani i Alicia Keys zahtijevaju od svojih pomoćnika da se u njihovim garderobama uvijek nađe nekoliko vrećica orašastih plodova. Za to imaju zaista dobar razlog.

Osim što su ove namirnice odličan izvor proteina, one su bogate magnezijem, mineralom koji aktivira stanične enzime za proizvodnju energije.

Brojna istraživanja pokazuju da nedostatak magnezija u organizmu izaziva brže zamaranje.

Dnevna potreba za magnezijem kod većine žena iznosi 320 mg, a u slučaju naglašenog umora ili iscrpljenosti dozu treba povećati na 500 ili 1000 mg, budući da je u takvom stanju mišićima potrebna puno veća količina magnezija da bi se opustili.

Osim indijskog oraščića (83 mg u 30 g) i badema (76 mg u 30 g), u dobre izvore magnezija ubrajaju se špinat (157 mg u 200 g kuhanog povrća) i pečene sjemenke bundeve (156 mg u 30 g).

>>5 jednostavnih pravila ponašanja koja će vam promijeniti život

>>Ove bobice smatraju se jednim od najboljih izvora moćnih antioksidansa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije