Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
energizirajte se

5 jednostavnih pravila ponašanja koja će vam promijeniti život

sretna žena
Shutterstock
22.05.2014.
u 18:47

Ključna stvar za održavanje energije je redovno uzimanje hrane, otprilike svaka četiri sata, kao i baziranje obroka na namirnicama koje pružaju stabilno oslobađanje šećera u krvotok

Za vraćanje energije nisu potrebne radikalne promjene načina života, već malen pomak od svakodnevne rutine učinit će čuda.

Predlažemo vam osnovna, jednostavna pravila ponašanja, koja vam, po mišljenju stručnjaka, mogu značajno promijeniti život.

1. Steknite rutinu

Odlazak na spavanje i buđenje u isto vrijeme svakog dana mogu donijeti značajno poboljšanje. Također, stvorite uvjete u spavaćoj sobi za miran, nesmetan san.

2. Vježbom do energije

Mnogi ljudi izbjegavaju vježbe na otvorenom, jer vjeruju da će zbog njih osjećati još veći umor. No, stručnjaci kažu da je učinak suprotan. Redovita fizička aktivnost umjerenog intenziteta povećava razinu energije.

3. Jedite složene ugljikohidrate

Hrana koju konzumiramo može dramatično utjecati na našu razinu energije. Izbjegavajte slatkiše, jer je njihov učinak podizanja energije kratkotrajan, a uzrokuje još veći umor.

Ključna stvar za održavanje energije je redovno uzimanje hrane, otprilike svaka četiri sata, kao i baziranje obroka na namirnicama koje pružaju stabilno oslobađanje šećera u krvotok (riža, integralne žitarice i kruh, krumpir, orašasti plodovi, sjemenke, mahunarke i većina povrća).

4. Uzimajte tekućinu tijekom cijelog dana

Dehidracija može biti uzrok umora. Zato se pobrinite da popijete barem od šest do osam čaša vode dnevno. Izbjegavajte kofein i alkohol, jer ovi napici izazivaju oscilacije udjela šećera u krvi, što troši energiju.

5. Reducirajte stres svakog dana

Poznato je da joga i meditacija vrlo učinkovito ublažavaju napetost, koja nam oduzima dosta bilo koja aktivnost koju volite, na primjer šetnja u prirodi ili redovito druženje s prijateljima koji vas uvijek nasmiju, također može učiniti prava čuda za vas.

Ukoliko ga nemate, pronađite hobi koji će vas opuštati.

>>http://Umor je alarm koji psiha šalje tijelu! 7 savjeta kako ga pobijediti

>>Jednostavni trikovi koji će produljiti život stvarima i ostali savjeti koje želite znati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije