Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doručak

Ravno iz bakine kuhinje: Imamo recept za fenomenalne uštipke s jabukama koje nećete moći prestati jesti

Tatjana Miletić/MyTastyPot
01.03.2022.
u 07:05

Izdašni i topli, ovi famozni uštipci oduševit će vas svojom mekoćom i aromama - nema boljeg od kombinacije cimeta i muškatnog oraščića za buđenje iz zimskog sna!

Recept smo posudili od gastroblogerice Tatjane Miletić, na čijem blogu MyTastyPot redovito pronalazimo inspiraciju za fina, domaća jela koja nas uvijek podsjete na najljepše trenutke u životu.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Uštipci s jabukama

Sastojci:

2 jaja (odvojite žumanjke od bjelanjaka)

20 ml maslinova ulja (može i suncokretovo)

100 ml mlijeka

50 ml mineralne vode

300 g brašna (najbolje da pomiješate crno/bijelo/pirovo u odnosu 100/100/100)

1 vrećica praška za pecivo (pomiješajte ga s brašnom)

prstohvat soli

4-5 žlica šećera

1 vrećica vanilin šećera

1 žličica cimeta

1 žličica muškatnog oraščića

2 veće jabuke

200-300 ml suncokretova ulja za prženje (možete dodati i koja žlicu masti)

po jedna žličica smeđeg, bijelog i kokosovog šećera (za posipanje uštipaka)

prstohvat muškatnog oraščića i cimeta (za posipanje uštipaka)

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Priprema:

Ogulite i naribajte jabuke. Pospite ih šećerom (2-3 žlice) i cimetom. Za to vrijeme bjelanjke umutite mikserom da dobijete fini, čvrsti snijeg. Zatim umutite žumanjke s ostatkom šećera, dodajte ulje, mlijeko, cimet, muškatni oraščić, a potom i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju dodajte mineralnu vodu i mutite mikserom još 1 minutu. Kada ste sve to lijepo sjedinili žlicom lagano dodajte iscijeđene jabuke (sok popijte) i snijeg od bjelanjaka. Ulje dobro zagrijte, zatim smanjite vatru na štednjaku, pa žlicom ubacujte masu u ulje i pržite uštipke po minutu-dvije s obje strane (pržite ih na srednjoj jačini) sve dok ne porumene. Odložite ih na ubrus, radi upijanja viška masnoće i pospite mješavinom šećera, cimeta i muškatnog oraščića ili još bolje uvaljajte ih u tu mješavinu. Prilikom služenja možete ih preliti i žlicom meda ili javorovog sirupa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije