Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan tekile

Radi se od agave: Jeste li znali da tekila može pomoći kod mršavljenja?

Shutterstock
24.07.2020.
u 12:20

Postoji nekoliko benefita od povremenog ispijanja tekile.

Alkoholno piće koje danas slavi svoj dan napravljeno je od plave agave, a ime je dobila malom mjestu - Tequila, u blizini glavnog grada pokrajine Jalisco, Guadalajara. 

Točni podaci kako je nastala nisu poznati, zna se samo da potječe iz Meksika gdje je i danas najpoznatije piće. Njihov zakon kaže kako je tekila prava tekila ako je proizvedena unutar pokrajine Jalisco. Ako su sastojci destilirani negdje drugdje, to nije to. Ondje ju piju polako, a trend s ispijanjem 'na eks' uz sol i limun nastao je u SAD-u.

Ono što mnoge iznenađuje su podaci da tekila ima puno pozitivnih učinaka na zdravlje, prenosi Life Hack.

Pomaže u mršavljenju
Dokazano je kako tekila ubrzava metabolizam i potiče sagorijevanje masti. Također, sadrži i agavin, a to je posebna vrsta šećera koja je manje rafinirana, pa ne povisuje razinu šećera u krvi kao druga alkoholna pića.

Dječak rođen u gradu maštao je o farmi krava i ostvario je svoj san:

Nema mamurluka
Kako stopostotna tekila ne sadrži puno šećera, idućeg dana nema glavobolje. Uz to, tekila ne stvara nadutost.

Snižava visoki kolesterol
Agava nektar smanjuje trigliceride u krvi i tako snižava kolesterol.

Može se koristiti za liječenje prehlade
Davno su liječnici u Meksiku koristili tekilu za ublažavanje simptoma prehlade, a recept je glasio ovako: 0,5 dl tekile, 0,5 dl agava nektara i 0,5 dl svježeg soka limete. Sve pomiješati u čaši i popiti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije