Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravo i jednostavno

Profesionalni kuhar otkriva trikove za odličnu zobenu kašu

shutterstock
24.04.2020.
u 07:00

Možda se čini kao jednostavno jelo i kako se ne treba puno truditi oko pripreme, ali ipak postoje neki trikovi kojima možete dobiti savršenu zobenu kašu, baš kakvu poslužuju u restoranima.

Profesionalni kuhar Nate Weir otkrio je za Insider neke trikove kojih se trebate držati ako želite da vaš omiljeni doručak, zobena kaša, bude još bolji.

Nemojte koristiti onu iz vrećice
Zaobiđite police u supermarketu s instant zobenim kašama. Možda se čine kao brža i lakša opcija za jutro, ali nikada nemaju tako dobar okus kao ona koju skuhate sami. "Brže se kuhaju, ali nakon brzo vremena izgube teksturu. Probajte uzeti običnu zob, oljuštenu, za koju vam treba svega nekoliko minuta da ju skuhate."

Pripremite veću količinu
"Izbjegavajte male količine i skuhajte odjednom za cijeli tjedan", kaže Weir. Kada ju skuhate, ostavite da se ohladi, a zatim stavite u hladnjak."

Popržite zobene prije
"Kako biste pojačali okus zobi, prije kuhanja ih propržite na otopljenom maslacu ili još bolje, u kokosovom ulju na laganoj vatri. Miješajte dok ne počnu mirišati kao kokice." Zatim dodajte tekućinu i kuhajte ih kao inače. 

U videu pogledajte kako sve možete pripremiti ovaj omiljeni doručak:

Kuhajte ih u nečem kremastom
Radije nego u vodi, savjetuje Weir. "Uzmite bademovo, sojino, rižino mlijeko kako biste dobili kremastiju i bogatiju teksturu. "Stavite pola vode, pola mlijeka za početak."

Dodajte sol
Uvijek kada kuhate zobenu kašu dodajte malo soli kako biste pojačali okus. Čak i ako ste fan slatke kaše, prstohvat soli je nezaobilazan. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije