Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Pripremate roštilj? Evo nekoliko savjeta profesionalnih kuhara kako da ispadne što bolji

Shutterstock
05.06.2021.
u 07:00

Prije nego zapalite vatru, pročitajte ovih nekoliko savjeta zahvaljujući kojima će hrana na roštilju ispasti savršena.

Toplije vrijeme za mnoge znači i priliku da se napokon negdje u prirodi nađu s obitelji i prijateljima i uživaju u cjelodnevnom roštiljanju: zato su tri kuhara podijelila svoje najbolje grill tehnike i savjete uz koje ćete i vi usavršiti svoje znanje: i 'grilati' kao profesionalac. 

Chef Wolfgang Puck, Bellagio Hotel & Casino

- Prije nego ih stavite na roštilj, sve namirnice koje ćete pripremati neko vrijeme ostavite na sobnoj temperaturi: samo tako će se sve ravnomjerno ispeći i neće neki dijelovi ostati sirovi.

- Ne zaboravite nakon pečenja meso 'odmoriti' - kad ga maknete s roštilja, ostavite ga da osam do deset minuta odstoji prije rezanja, jer tako njegovi 'sokovi' neće iscuriti kad počnete rezati. 

- Koristite drvo i ugljen - najbolje je drvo bukve i vinove loze, nikako drva koja u sebi sadrže dosta smole, poput jele, smreke ili bora. Ako radite roštilj za više od deset osoba, nije loše koristiti i drveni ugljen jer pomaže u paljenju idealne vatre, odnosno dobivanju žara.

Foto: Shutterstock

Chef Tom Colicchio, Heritage Steak 

- Nemojte peći direktno na žaru; ako koristite recimo drveni ugljen, kad se zagrije većinu ugljena pomaknite u stranu da stvorite 'neizravnu zonu vrućine' - ovakvo roštiljanje može malo duže potrajati, ali dobit ćete puno bolji okus, a spriječiti ćete i buktanje vatre i eventualni požar...

Priuštite si nezaboravan produženi vikend od 3.6 do 6.6.2021 i krenite u avanture Divljeg zapada u Fun Parku Biograd!

1/4

- Nemojte žuriti s roštiljanjem. Možda vam je najdraže na brzinu ispeći hot dogove ili hamburgere, ali ako imate slabiju vatru koju možete održavati nekoliko sati, možete na njoj napraviti i ukusnu svinjsku plećku ili 'brisket', dio mesa s prsa govedine ili teletine - recept za uspjeh je slabija vatra i duže pečenje! 

Charlie Palmer, Aureole

- Za soljenje koristite salamuru. Bilo da pečete pileća prsa, svinjske kotlete ili goveđi odrezak, salamura će dati bolji okus, smekšati  meso i sačuvati mu sočnost, a skraćuje i vrijeme pečenja jer transformira proteine u mesu kako bi tijekom pečenja.bolje zadržali vlagu.

Nakon 50 kilometara vožnje, shvatio je da je zaboravio trudnu ženu na odmorištu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije