Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Po recept za sočno svinjsko pečenje otišli smo u Vinodol – uživajte u pravom nedjeljnom ručku!

U Vinodolu su, kao i većina ugostitelja, jedva dočekali da svojim gostima otvore vrata, a mi im želimo da u što kraćem vremenu nadoknade izgubljeno vrijeme. Dok čekate slobodan stol u ovom popularnom restoranu, pripremite ručak po receptu chefa kuhinje.
24. svibnja 2020. u 07:00 0 komentara 11847 prikaza
Foto: Josip Regović/PIXSELL

Svinjsko pečenje pravi je odabir za nedjeljni ručak, a najbolje paše u društvu najmilijih i uz dobru kapljicu.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Svinjsko pečenje s krumpirom 

Sastojci:
700 g svinjske lopatice (u komadu)
svinjska mast
3 režnja češnjaka
sol
papar
400 g krumpira

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Priprema:
Meso posolite, a krumpir ogulite i narežite uzdužno na četvrtine i također posolite. U posudu za pečenje dodajte svinjsku mast, rasporedite meso, krumpir i češnjak da sve bude u jednom sloju, pospite s nekoliko listića ružmarina i pecite na 180 stupnjeva otprilike 60 minuta. Po želji, u posudu dodajte i drugo povrće, poput mrkve, luka... Gotovo meso narežite na pravilne komade i jelo poslužite odmah uz sezonsku salatu.

Povratak u normalu Sve što danas trebate je ova krepka juha od graška i mladog češnjaka Chef kuha doma Pripremili smo špagete aglio, olio e peperoncino po receptu chefa Pere Savanovića – božanstvene su! Domaće Ovi sočni faširanci sa salatom od krumpira iz Ficleka s tanjura nestaju u trenu!
A1 Hrvatska
DONOSI A1
Čak 72% hrvatskih kompanija inoviralo je u zadnje dvije godine: Evo kako su neke od njih otvorile 300 radnih mjesta, a neke transformirale cijele industrije
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.