Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Chef kuha doma

Pripremili smo špagete aglio, olio e peperoncino po receptu chefa Pere Savanovića – božanstvene su!

31.03.2020.
u 10:10

Premda se čini da nema jednostavnijeg jela za pripremu od ovog, poznati chef u svom video receptu na Facebook stranici „Chef kuha doma“ podsjetio nas je na sitnice koje dobro jelo znače. I stvarno – okus im je bez greške!

Teško ćete naći nekoga tko ne voli ovo jednostavno i u isto vrijeme savršeno jelo. Kad imate malo vremena na raspolaganju, a želite jesti bogovski - ovi su špageti pravi odabir! Evo i recepta:

Špageti aglio, olio e peperoncino

Potrebno vam je:

špageti (100-150 g po osobi)

svježi češnjak (4-5 režnja po osobi)

svježe ljute papričice ( peperoncino)

svježi peršin (sjeckani)

maslinovo ulje

sir Grana Padano

Priprema:

U velikoj posudi zakipite vodu (neka bude tri puta više vode od količine špageta koje kuhate). Na litru vode ubacite nešto više od grama soli. Dok se špageti kuhaju, ogulite češnjak i uz pomoć rezalice za sir i tartufe nasjeckajte ga na fine, tanke listiće (isto možete učiniti nožem). Nakon toga nasjeckajte i svježe papričice (donji dio papričice je blažeg okusa, a pri vrhu se nalaze sjemenke s kapsaicinom koji im daje ljutinu).

U dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje, na njega ubacite češnjak i papričice pa miješajte dok se češnjak ne karamelizira i pusti prekrasan miris u kombinaciji s papričicama. Najvažniji trenutak u pripremi umaka dolazi na kraju – zagrabite malo škrobne vode s vrha lonca u kojem su se kuhali špageti i njome „ugasite“ češnjak i papričice. Tek nakon toga ubacite ocijeđene špagete koje ste skuhali al dente i sve lijepo pomiješajte. Jel servirajte u tanjure i po želji naribajte Grana Padano sir. Dobar tek!

Predlažemo vam da jelo pripremate u društvu sa chefom Savanovićem na Facebook stranici „Chef kuha doma“ jer doživljaj će tada biti potpun! Video recept možete pogledati ovdje:

Komentara 2

HO
homofob
23:57 16.01.2022.

Cesnjak se NIKADA ne "karamelizira" jer tada je vec izgoren, gorak i neugodna mirisa! Cesnjak se stavi ne HLADNO ulje i nesto putra. Tavicu nagnite da se sva masnoca skupina jednoj strani. Na umjerenoj vatri taj dio tavice grijete i STALNO mjesate zlicomdok cesnjak OMEKSA! Time se zalije spagete (moze i pire krumpire ali za pire krumpire ne ide ulje nego samo putar). Pjesma je gotova!

Avatar FrancJunior
FrancJunior
23:38 31.03.2020.

Koji drek....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije