Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U slast!

Ovo su jela koja će vas odvesti na neka bliža, ali i daljnja putovanja

gulaš
Foto: Thinkstock
14.04.2014.
u 16:00

Mađarski gulaš, Crêpes Suzette - Flambirane palačinke...Evo recepta

Mađarski gulaš ( za 5 osoba )

500 g junećeg mesa, 300 g crvenog luka, crvena paprika, 2 žlice ulja, žlica brašna, žličica mljevene paprike, lovorov list, 700 g krumpira, 400 g pasirane rajčice, žličica šećera, sol i papar

Za gulaš: 50 g slanine, žličica kima, 2 režnja bijelog luka, svjež peršinov list

Način pripreme:

1. U loncu, na ulju propržite narezani crveni luk i posolite ga. Dodajte usitnjeno meso na kockice, zatim lovorov list i svježu papriku, također nasjeckanu na kockice. Pirjajte dvadesetak minuta na umjerenoj vatri. Po potrebi dolijte malo vode.

2. U meso dodajte žlicu brašna i mljevene crvene paprike. Pržite minutu-dvije, pa zalijte vodom. Kuhajte još dvadesetak minuta. Dodajte usitnjenu pasiranu rajčicu sa žličicom šećera i krumpir narezan na kockice. Držite na tavi sve dok meso i krumpir ne budu skuhani.

3. U međuvremenu napravite gulaš, tako da u blenderu usitnite slaninu, peršinov list, bijeli luk i kim. Pred kraj kuhanja začinite gulaš zaprškom.

 Crêpes Suzette - Flambirane palačinke ( za 2 osobe )

Potrebno je za palačinke: 200 g brašna, 2 jaja, 1,5 dl vode ili kisele vode, 1 dl mlijeka, limunova kora (ribana), ½ žličice soli, žlica ulja

Za preljev: 20 g margarina, 3 žlice šećera, sok od pola limuna, sok od 3 naranče, 0,5 dl likera od naranče, 0,3 dl konjaka, naribana čokolada za dekoraciju

Način pripreme: Napravite palačinke. U tavi na margarinu rastopite šećer (do karamelizacije), dodajte sok od limuna i naranče i liker od naranče, da se dobije srednje gust umak. Palačinke presavinite na trokute, lagano ispecite u tavi s umakom, pa ih prelijte konjakom i flambirajte, odnosno zapalite i poslužite tople.

>>Ovo su recepti najboljih kuharica Hrvatske. Zasučite rukave i poližite prste!

>>Jednostavno pripremite jela uz koja ćete potjerati pokoji kilogram

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije