Naslovnica Lifestyle Zdravlje

4 razloga zbog kojih se nikako ne možete dobro odmoriti

Ako se zaista želite isključiti iz svega i "staviti mozak na pašu", najbolje bi bilo da isključite svoj pametni telefon
01. srpnja 2014. u 14:18 0 komentara 6726 prikaza
Odmor
Foto: Thinkstock

Svi smo bili u toj poziciji... Jedva dočekamo kraj radnog vremena da odemo kući odmoriti se nakon napornog dana i obveza, ali onda se ništa ne događa...

Možda se ne možete odmoriti jer nemate uvjete, odnosno kod kuće vas čeka još više posla, ali možda radite neke od ovih pogrešaka...Huffington Post donosi listu četiri najčešće pogreške koje činimo kada se pokušavamo odmoriti.

1. Još ste "na telefonu"

Facebook, Twitter, Instagram, e-mail....Nije ni čudno da se ne možete opustiti od svega. Ako se zaista želite isključiti iz svega i "staviti mozak na pašu", najbolje bi bilo da isključite svoj pametni telefon. Istraživanja pokazuju da provjeravamo što nam je stiglo na telefon u prosjeku svakih 6 minuta.

2. Ne koristite tišinu

Možete li se sjetiti kada ste zadnji put uživali u minuti potpune tišine? Činjenica je da kada se uspijemo isključiti od svih zvukova možemo se puno bolje odmoriti u kraćem vremenu. Tišina zaista djeluje terapeutski i može pomoći da se bolje koncentrirate i budete kreativniji.

3. Čitate e- knjige

Ako se želite opustiti prije spavanja i pročitati pokoju stranicu nekog dobrog štiva, nemojte čitati na vašem tabletu, pametnom telefonu i sl. Istraživanja su pokazala da plava svjetlost emitirana iz tih uređaja može poremetiti san i na taj način čitanje umjesto opuštanja može postati prava noćna mora. Idući put sjajne ekrane moderne tehnologije zamijenite dobrim, starim papirnatim izdanjima.

4. Previše razmišljate o opuštanju

Poznato je i ono: Što više razmišljate o nečemu, to postajete time opterećeniji. Umjesto toga usmjerite se na pozitivne misli koje nemaju veze s opuštanjem pa ćete se lakše i brže opuštati.

>>10 savjeta kako ipak uloviti trenutak za sebe i opustiti se

>>Vodič za savršeni vikend: Evo kako možete ponedjeljak dočekati - sretni

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.