Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
male tajne

Ovo je "tajni sastojak" s kojim će francuski tost uvijek ispasti savršeno

francuski tost, pohani kruh
Getty Images
06.12.2018.
u 06:00

I dok su neki uživali u "sirovijim" verzijama francuskog kruha sa svinjskom masti i sl, ovo je jelo koje nikako ne bismo trebalo zaboraviti niti u odrasloj dobi.

Miris toplog čaja ili kave i omamljujući miris toplog francuskog kruha mnoge će vratiti u djetinjstvo. 

I dok su neki uživali u "sirovijim" verzijama francuskog kruha sa svinjskom masti i sl, ovo je jelo koje nikako ne bismo trebalo zaboraviti niti u odrasloj dobi. 

francuski tost, pohani kruh
1/7

Imamo savjet kako će uvijek ispasti posebno kremast i sočan. 

Narežite kruh na šnite. U široku posudu ulijte dvije šalice mlijeka, dva jaja, dodajte malo soli, žlicu običnog i žlicu vanilin šećera. Možete po želji dodati i ekstrakt vanilije, no svakako nemojte zaboraviti tajni sastojak - jogurt ( pola šalice - one koje ste koristili za mlijeko). Zamiještajte sve lagano i u tu smjesu stavite kruh da upije.

Nakon toga ostavite kruh na dasci za rezanje da iscuri višak, pospite s malo brašna i stavite na prethodno zagrijanu tavu s malo maslaca i prepecite oko dvije minute s obje strane. Poslužite s medom, javorovim sirupom ili bobičastim voćem. 

U slast!

Pogledajte i video Cheesecake sa samo tri sastojka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije