Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Orasi, griz, jabuke i glazura od čokolade... Ovaj kolač jednostavno ćete obožavati!

Bez grižnje savjesti možete ga ponuditi vašem malom sladokuscu za užinu ili doručak, a nećete se nimalo razočarati uvrstite li ga među ponudu božićnih kolača. Sočan, sa svim plodovima jeseni i zime, savršen zalogaj uz topli kakao ili čaj. Nije previše sladak, a djeca ga obožavaju
21. listopada 2020. u 09:30 1 komentara 43293 prikaza

Recept za ovu neodoljivu slasticu posudili smo od naše poznate gastroblogerice Nasje Duplančić na čijem blogu Mama, ja sam gladan možete pronaći pregršt izvrsnih recepata koji će oduševiti sve članove vaše obitelji. Evo i recepta!

Kolač od oraha, griza i jabuka

Za biskvit (mjera je šalica od 2 dl):

šalica pirova integralnog griza

šalica mljevenih oraha

2 jaja

šalica i pol mlijeka

4 velike jabuke

šalica kokosova šećera (ja sam stavila malo manje, oko 1,5 dl), ali može slobodno 2 dl

šalica kokosova ulja

3 žlice gorkog kakao praha

1 prašak za pecivo

Za preljev:

200 g čokolade za kuhanje ili one s većim postotkom kakaa

1 žlica kokosovog ulja

oko 1 dl mlijeka

 | Autor : Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Priprema:

Jabuke ogulite i naribajte na veći ribež. Jaja stavite u zdjelu, dodajte šećer i mikserom pjenasto izradite. Dodajte pola količine griza i oraha pa žlicom dobro umiješajte. Dodajte kokosovo ulje, ostatak griza i oraha, jabuke, kakao i prašak za pecivo. Ulijte mlijeko i sve dobro promiješajte. Prebacite u nauljeni kalup veličine 25×35 cm. Pecite na 180 stupnjeva oko 30-35 minuta u dobro zagrijanoj pećnici. Kada je kolač pečen, izvadite ga iz pećnice i pustite oko pola sata na sobnoj temperaturi. U lončić stavite čokoladu, mlijeko i kokosovo ulje pa zagrijavajte na laganoj vatri dok ne dobijete glatku glazuru. Ako vam se čini previše gusto, slobodno dodajte još malo mlijeka… Glazuru prelijte preko kolača i poravnajte. Kada se kolač sasvim ohladi, stavite ga u hladnjak na sat vremena.

Domaće Nema povrća koje u polpetama neće proći čak i kod najtvrđih glava, a ove sa špinatom i prosom praznik su za nepce Top recepti Ove jednostavne punjene tikvice na šalši obožavat će i vaši klinci Svijet slastica Kremastiji, sočniji i ukusniji kolač od jabuka sugurno niste probali, a usto izgleda senzacionalno!
NAŠA SKIJAŠICA
Dugo je nismo vidjeli! Hrvatsku je zamijenila Švicarskom, a zbog bolesti je donijela tešku odluku
Zaklada Novo Sutra
ONI MOGU SVE
Čudotvorna terapija pomoću konja odsad će biti moguća u svim vremenskim uvjetima