Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne bacajte ga

Od starog kruha napravite domaće krušne mrvice, evo kako

Pixabay
12.11.2021.
u 07:00

Za izradu možete koristiti bilo koju vrstu kruha - s kvascem, od kiselog tijesta, baguette, običan bijeli kruh...

Iako ih možete kupiti u bilo kojoj trgovini ili pekari, krušne mrvice možete napraviti i sami kod kuće - i to vrlo jednostavno. Osim što ćete dobiti super namirnicu koja se može koristiti za razna jela, najčešće pohanje ribe ili mesa, nećete bacati stari kruh koji se više baš i ne može samostalno jesti.

Bonnie Ohara, vlasnica Alchemy Bread Co. i autorica knjige Baking for Beginners rekla je da obožava raditi krušne mrvice jer su "izvrstan način da spriječite bacanje starog kruha", a osim za pohanje voli ih i posipati i na tjesteninu.

Za izradu možete koristiti bilo koju vrstu kruha - s kvascem, od kiselog tijesta, baguette, običan bijeli kruh... Izbor je na vama, ali ne preporučuje kruh koji ima dodatke poput maslina, grožđica, slanine, jer će oni skratiti rok trajanja mrvica i navlačiti vlagu.

Predlažemo da ovaj vikend isprobate odlične pržene krumpiriće koji se lako spravljaju kod kuće!

Uzmite blender i potpuno suhi kruh, narezan na komade, ubacite u njega. Blendajte dok ne dobijete skroz sitnu teksturu, začinite po želji i pohranite u hermetički zatvorenu posudu - u smočnicu ili kuhinjski element. Tako mogu stajati do tjedan dana, a u hladnjaku i po mjesec dana. Također ih možete zamrznuti do šest mjeseci. 

Ako nemate blender, mrvice napravite uz pomoć ribeža. Kruh će za ovu metodu morati biti jako osušen i biti u kriškama ili velikim komadima jer će se mekani ili mali komadi kruha teško provući kroz rupice ribeža. Druga je mogućnost da komadiće sušenog kruha stavite u vrećicu s patentnim zatvaračem, istisnete zrak, zatvorite je i izmrvite valjkom, prenosi Insider.

Profesorica povijesti od kruha radi pravu umjetnost

1/15
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije