Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRHUNSKA HRANA

Neodoljivi okusi jadranske ribe iz Tvornice Mardešić

Tvornica Mardešić
Foto: PR
1/4
06.05.2015.
u 11:47

Uživajte u okusima ribljih prerađevina na bazi srdele, inćuna, tune i skuše

Tvornica Mardešić iz Sali na Dugom otoku osnovana je davne 1905. godine i bavi se proizvodnjom ribljih konzervi, pretežno sardina, ali i skuša, tuna te filetiranih inćuna.

Ribarstvo je od davnine prisutno na ovim prostorima, o čemu govore mnogi povijesni dokumenti i tradicija. U početku je to bila mala proizvodnja koja je znatno porasla nakon druge polovine pedesetih godina. Tvornica se nalazi u neposrednoj blizini kornatskog ribolovnog područja, u koje treba ubrojiti i uvalu Telašćica, što joj omogućuje svakodnevno zaprimanje friške ribe. U svojoj bogatoj povijesti proširivala je i usklađivala proizvodne procese, ali uvijek uz poštivanje tradicije. Svaki dan provode se temeljita selekcija ribe i pažljiva kontrola od metoda ulova do skladištenja. Strogo se nadzire i postupak prerade ribe kroz sve faze, od odabira i prihvata do pakiranja i otpreme.

Implementacijom HACCP­a i IFS­a pridodaje se velika pažnja kontroli kvalitete proizvoda. Nedavno je Tvornica Mardešić bila partner Akademije zdravog kuhanja u ciklusu radionica na temu zdrave i maštovite pripreme ribljih jela "Od mora do stola". Više pročitajte u članku Neodoljivi okusi jadranske ribe po receptu Akademije zdravog kuhanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije