Naslovnica Lifestyle Gourmet

Neka vaš dom zamiriše na božićni punč. Evo kako ga pripremiti

Tim zagrebačkog restorana Apetit, chef Stjepan Bistrički i Kristijan Kereša podijelili su recept za pripremu božićnog punča.
18. prosinca 2017. u 10:20 0 komentara 703 prikaza
Punč
Foto: MARTINA CVEK

Koliko delicija, ideja i mašte u prosincu. Ima li još koje jelo zimsko jelo koje još nismo probali, nešto što će oduševiti naše drage goste? Tim zagrebačkog restorana Apetit, chef Stjepan Bistrički i Kristijan Kereša podijelili su recept za pripremu božićnog punča.

MOJ RECEPT Top 10 božićnih recepata

Sastojci za 2l
1 limun
1l crvenog porta
1l soka od grožđa
2 štangice cimeta
6 klinčića
5 žlica smeđeg šećera
8 žlica grožđica

Punč | Autor : MARTINA CVEK Foto: MARTINA CVEK Foto: Martina Cvek

Limun oprati vrućom vodom i izrezati na ploške, ploške limuna zajedno s portom, sokom od grožđa, štangicom cimeta i klinčićem staviti u lonac i na laganoj vatri zakuhati. Sa smeđim šećerom zasladiti i pustiti da se arome razviju, zatim procijediti , u čaše stavit po malo grožđica i zaliti pučom.

Turistička patrola, Koprivnica Koprivnica: Kalimero Moderni restoran pun je stalno, a sve je ovdje probao Jacques Houdek Kolinda Grabar-Kitarović Planovi Predsjednica otkrila gdje će provesti blagdane i što si želi za Božić Tiffany Draguljarska kuća Doručak kod Tiffanyja sada je stvarnost, a ne Capoteova dosjetka

Tortica od svježeg sira s lješnjacima

Sastojci:

Podloga:
50 g knackebrot (muller)
50 g lješnjaka
100 g maslaca

Krema:

150g rukule
200 ml jogurta
8 žlica limunovog soka
5 listića želatine
200ml vrhnja za kuhanje
175g svježeg sira

Pesto od lješnjaka:

2 češanja češnjaka
70 g lješnjaka
20 g peršina
½ žlice korice od limuna
2 žlice parmezana
7 žlica maslinovog ulja


Priprema:

Pripremite jednu dasku koja vam stane u frižider i presvucite je prozirnom folijom, stavite na nju
četiri ringa od 4 cm promjera i 6 cm visine.  Za podlogu knackebrot i lješnjake grubo usitnite i stavite u malu vrećicu i zatim sa valjkom za tijesto još usitnite. Rastopite maslac i dodajte ga u masu, zatim podijelite masu u forme i stisnite dobro te pustite da se ohladi nekih sat vremena.

Rukolu očistiti i ostavit 50 g za ukras, ostatak rukole obariti u vrućoj slanoj vodi, zatim ocijediti i ohladiti, narezati u grubo i sa tri žlice jogurta i četiri žlice limunovog soka.

VIP izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.