Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica: Kalimero

Moderni restoran pun je stalno, a sve je ovdje probao Jacques Houdek

Turistička patrola, Koprivnica
Foto: Srđan Hebar
1/3
07.12.2017.
u 20:36

Dizajn restorana potpisuje Mirjana Mikulec, sve je moderno uređeno, a na zidovima raste i - prava mahovina. prostor je vrlo lijep, a cijene pristupačne

Gužva, restoran Kalimero pun je ljudi. Traži se mjesto…

– Evo, imamo jedno!

Konobar Tomislav, onako u prolazu, prepričava anegdotu kojoj se i danas smiju:

– Zvoni nam jedan dan telefon tu na šanku. S druge strane pjevačica Josipa Lisac. Pita ona: “Imate li stol za mene?” Kažem ja: “Dapače, čekamo vas!” Prođe pola sata, a kad ono: na vratima se pojavio Jacques Houdek. “Gdje je Josipa?”, pitamo mi… A on kaže: “Ma to sam vas ja zezao, imitirao sam njen glas. Dajte sve što ima, da probam…” – kaže Tomislav pa dodaje:

Šest miješanih, pizza ili mesa?

– Nezgodno je to s telefonom. Nazove netko, kaže: “Šest miješanih.” I mi napravimo šest pizza, a ispadne da su ljudi htjeli šest miješanih mesa… Ima i veselih događanja, dođe dečko pa nas zamoli da stavimo zaručnički prsten u cheesecake. Pa onda mi virimo, tu iza šanka, da vidimo hoće li djevojka pristati na prošnju.

I je li djevojka pristala?

– Da…

Veselo je ovdje. Uređeno moderno, dizajn potpisuje Mirjana Mikulec. Usklađeno je sve, od mahovine na zidu do pločica u toaletu. Baš ugodno.

– Trudimo se, već 17 godina radimo… Bio sam nekad konobar u pizzeriji, a u ovom dijelu Koprivnice nije je bilo. Pa sam rekao – idem probati. Danas, eto, radi nas više od 20 – kaže Zoran Pehnec (41).

Meksička je kuhinja ovdje hit, chimichange, burritosi, tortilje… Pune ih na 30 načina.

Turistička patrola, Koprivnica
1/3

Zašto je tolika gužva?

– To su sve, u pravilu, stari gosti. Namirnice ne mijenjamo bez obzira na njihove cijene od prvoga dana. Naravno, većina toga je Podravkina, ona je tu u susjedstvu.

Na meniju, recimo, čili umak – osam kuna. Palačinke s Linoladom 20 kuna. BBQ rebarca 60 kuna. Odrezak u umaku od vrhnja ili gorička pizza… Zanimljiv meni.

Mahovina na zidovima

– Gorička pizza je hit. Oko nas su vinogradi, brda. Zato su gorice. Unutra su dimljeni sir, špek, sve kaj se jede u goricama…

Prekida ga konobar:

– Eto ti, susjed Ivica dođe sam, naruči jumbo pizzu, litru bambusa i sve to riješi sam! Mi gledamo u čudu jer naše su pizze ogromne. Ali on to slisti bez problema… – kažu konobari.

Kraj poznatih i razvikanih restorana u gradu ovo mjesto privlači domaće. Jer, jede se dobro, u modernom ambijentu, a cijene su pristupačne. Tko je u blizini, neće se razočarati. Enigma je samo: kako prava mahovina raste na zidu… kako, kako?     

Komentara 2

ZA
zajgorec
22:04 07.12.2017.

A jes clanak svaka cast. Ni traga ni glasa gdje je taj restoran

GA
Gastarbeiter2
08:20 08.12.2017.

Po Tripadvisor....ništa posebno kako izgleda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije