Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima istine

Natjecanje sa samim sobom potaknut će vas na kretanje

hodanje (1)
Thinkstock
10.06.2013.
u 11:31

Brojač koraka ili pedometar mjeri fizičku aktivnost na dnevnoj bazi i tako ljude potiče na kretanje...

Američki znanstvenici otkrili su "novi" način kako se ljude može motivirati na kretanje. Pedometar (brojač koraka koji se obično stavlja na nadlakticu ili nožni zglob) može natjerati ljude koji žive sjedalačkim načinom života da više budu aktivni. Tvrde da su ovi uređaji, osim što su dugotrajni, i vrlo djelotvorni...

- Čak i ako netko vježba 30 minuta dnevno činjenica je da je ostatak dana proveo sjedeći što negativno utječe na zdravlje - objašnjava voditelj istraživanja profesor Saurabh Thosar, piše WebMD.

Istraživanje je provedeno na četiri muškarca i 22 žene od 20 do 66 godina, a trajalo je 12 tjedana. Ispitanici su svaki dan nosili pedometar kako bi se precizno izmjerila fizička aktivnost i dobile detaljnije informacije o potrošnji kalorija. Za vrijeme istraživanja, pokazalo se da su aktivniji oni koji nose pedometar, što je rezultiralo bržim mršavljenjem...

- Ovo je vrlo jednostavan način povećanja količine kretanja - govori Thosar te dodaje da se neke osobe više kreću ako im je svaki korak zabilježen i točno znaju koliko kalorija su unijeli u sebe, i potrošili.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije