Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Najveći outlet centar u Hrvatskoj, Designer Outlet Croatia obilježio je 5 godina uspješnog poslovanja te najavio planove za proširenje

Designer Outlet Croatia
Foto: Designer Outlet Croatia
1/9
29.09.2023.
u 12:06

Designer Outlet Croatia, prepoznat kao jedan od omiljenih shopping destinacija te ujedno najveći outlet centar u Hrvatskoj, ovog je lipnja obilježio službenih 5 godina svojeg postojanja i uspješnog poslovanja.

Otvoren 2018. godine na više od 15.000 m2 te u neposrednoj blizini robne kuće IKEA, Designer Outlet Croatia rezultat je suradnje tvrtki INGKA centres, Mutschler Outlet Holdinga te ROS Retail Outlet Shoppinga.

Ovaj outlet centar svojim posjetiteljima nudi ukupno 60 različitih trgovina unutar kojih se nalazi bogata ponuda poznatih fashion i lifestyle brandova kao što su: Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, Ted Baker, Patrizia Pepe, Adidas, Puma, Replay, Guess, Lacoste, Desigual i brojni drugi, s atraktivnim popustima od 30% do 70% tijekom cijele godine. Osim što je 2018. godine uvršten na popis najboljih outlet centara na MAPIC Awards, Designer Outlet Croatia svoj fokus postavlja i na Sustainability odnosno održivu modu i gradnju što ga je naposljetku dovelo i do osvajanja prestižnog EXCELLENT BREEAM certifikata.

Foto: Designer Outlet Croatia

Foto: Designer Outlet Croatia

Značajan ekološki doprinos Designer Outleta Croatia uočen je i od strane austrijskog Saveznog ministarstva za klimu, okoliš, energiju, mobilnost, inovacije i tehnologiju te austrijske Savezne gospodarske komore koje su centru dodijelile i internacionalnu Austrian Green Planet Building® (AGPB) nagradu. Riječ je o inicijativi koja najveći naglasak postavlja na energetsku učinkovitost i opskrbu obnovljivom energijom unutar sektora građevine i industrije nekretnina u međunarodnom okruženju.

Foto: Designer Outlet Croatia

Foto: Designer Outlet Croatia

„Možemo reći da je očuvanje ekologije u današnje vrijeme od nesumnjivo velikog značaja pri čemu se Designer Outlet Croatia u tom kontekstu pokazao kao primjer dobre prakse i prvi outlet centar koji je osvojio ovako prestižnu internacionalnu nagradu. Priznanje ove vrste dodijeljeno mu je zbog usvojenih visokih standarda kvalitete u okviru zaštite okoliša kroz, ne samo energetsku učinkovitost, već i racionalnu upotrebu vode, gradnju od ekoloških materijala te kroz poticanje e-mobilnosti jer sam centar sadrži punionice za električna vozila. Dakle, ovom se nagradom potvrđuje da je Designer Outlet Croatia uistinu visoko održiv, energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv kompleks koji brine o okolišu i zdravlju svakog pojedinca.“ – izjavio je Branko Mihajlov, Project Development Manager SEE & Leasing Business Partner SEE.

Foto: Designer Outlet Croatia

Na petogodišnji poslovni uspjeh Designer Outleta Croatia osvrnuo se i izvršni direktor i osnivač ROS Retail Outlet Shoppinga, Gerhard Graf, pri tom naglašavajući kako su dobro korporativno upravljanje te adekvatni odgovori na izazove unutar i izvan poslovnog okruženja ovom centru omogućili 40% rasta prometa u odnosu na 2019. Koliko je ovaj outlet centar uspješan govori i podatak da je u samom jeku pandemije otvoreno nekoliko trgovina, a kako ističe Gerhard, rast poslovanja nastavlja se i u 2022. i 2023. godini kada je otvoreno dodatnih 5 trgovina poznatih brandova obogaćujući ponudu centra.

S obzirom na dobre rezultate i stabilan trend, odlučeno je da će sami osnivači investirati u još ozbiljnije projekte.

Foto: Designer Outlet Croatia

„Iako je zadnjih 5 godina bilo obilježeno brojnim izazovima, pandemijom, potresima, uvođenjem eura i visokom inflacijom izuzetnom sam zadovoljan poslovanjem Designer Outleta Croatia. Unatoč svim navedenim izazovima zadnje 3 godine bilježimo dvoznamenkasti rast svih pokazatelja te dovođenjem novih brandova razvijamo Designer Outlet Croatia u smjeru premium shopping destinacije. S obzirom na dobre poslovne rezultate s ponosom mogu najaviti dodatno proširenje Designer Outlet Croatia za 6.000 m2 i novih 30 trgovina, kao i dodatnih 200 parkirnih mjesta. Pored proširenja outleta, istovremeno je planirana i izgradnja INGKA retail parka na čak 12.000 m2  najamne površine s dodatnih 13 trgovina. Našim ćemo posjetiteljima tako pružiti iznimno iskustvo kupnje i jedinstvenu shopping destinaciju gdje na jednom mjestu mogu pronaći sve potrebno - od svakodnevnih potrepština do mode i namještaja“. – istaknuo je direktor centra, Nikola Grđan.

Foto: Designer Outlet Croatia

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije