Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljetna panorama

Najbolje stvari ovog su ljeta besplatne i to baš u vašem gradu

vegan zagreb piknik (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
31.07.2013.
u 15:13

Ljepota nekog grada skriva se u njegovim ulicama pa iskoristite vrijeme kada nema gužve da obiđete dijelove grada koju koje inače ne zalazite.

Kažu kako se najbolje stvari u životu ne mogu kupiti novcem što je slamka spasa za koju se valja uhvatiti u ova krizna vremena. Vodeći se tom idejom istražili smo što sve ovoga ljeta možete raditi besplatno i svejedno se dobro provesti. 

1. Najprije, možete napraviti piknik. Istina, za to ćete ipak morati otvoriti novčanik, ali sjetite se da biste i kod kuće nešto morali pojesti (čitaj - potrošiti). Možete napraviti i tzv. lovački piknik - ulovite sve što pronađete u hladnjaku.

Izaberite gradski park, šetnicu ili obližnju šumu u koju ne zalazite često ili dekicu rasprostrite u vlastitom dvorištu. Možete i kampirati. Pozovite prijatelje, okupite obitelj i razvucite vreće za spavanje. 

2. Prošećite svojim gradom  i onako turistički razgledajte znamenitosti. Crkve ne naplaćuju ulaz, kao ni groblja od kojih su neka od njih prave atrakcije, npr. zagrebački Mirogoj ili groblje na Malom Lošinju. 

3. Ljetnu žegu utopite na lokalnom kupalištu. Gotovo da nema mjesta u Lijepoj našoj u kojem se ne možete rashladiti. Jarunsko jezero ili Bundek u Zagrebu, Kupa u Ozlju, Mrežnica, Drava, jezero u Orahovici... Neće vas ništa koštati, a u posljednje vrijeme i gradske su fontane postale kupališta. 

4. Otiđite na planinarenje, što je još jedan odličan način kako pobjeći od sparine. Temperatura je u šumi i na visinama niža od one na vrelom asfaltu, a uz svježi zrak opustiti će vas i lagana šetnja. 

5. Ljepota nekog grada skriva se i u njegovim ulicama pa iskoristite vrijeme kada nema gužve da obiđete dijelove grada u  koje inače ne zalazite.  

6. Izložbe i muzeji obično naplaćuju ulaz, no mnogo je ipak galerija u koje ljubitelji lijepe umjetnosti mogu ući bez plaćanja, ali uvijek postoji opasnost da vam se nešto svidi pa da ipak odriješite kesu. Neki muzeji jedan dan u mjesecu nude besplatan ulaz, npr. ulaz je u Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu slobodan svake prve srijede u mjesecu.

7. Većina gradova organizira ljetne (kulturne) večeri koje nude bogat i besplatan sadržaj. U Zagrebu na Strossmayerovu šetalištu besplatni su koncerti i likovne radionice, u Karlovcu ne propustite proslavu dana grada i bal 13. srpnja na Trgu bana Jelačića, u Šibeniku dječji festival.... 

8. Ljeto u Brodu na primjer, nudi niz sadržaja za djecu i mlade i to potpuno besplatno - škola košarke, astronomska radionica i kreativne radionice crtanja samo su neke od mogućnosti, a i većina drugih gradova osmislila je besplatne programe u koje se možete uključiti vi ili vaši klinci.

 Senior centar zaklade Zajednički put za zagrebačke pak umirovljenike organizira besplatne  tečajeve joge, stranih jezika, izrade nakita....

9.  Veliki šoping centri možda nisu idealno mjesto za nekoga tko želi uštedjeti, ali ne morate kupovati. Prednost im je što su klimatizirani, a imaju i besplatne igraonice za djecu te vikendom modne revije, predstave za djecu, tematske radionice...

10. Okupite prijetelje i obitelj za koje inače nemate vremena. Neka svatko donese svoju hranu i piće pa nadoknadite propušteno. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije