Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi uspjeh Badela

Mundus vini – medalje našim plavcima

Badel Dingač 50
Foto: Promo
1/2
12.09.2015.
u 13:25

Dingač 50° 2011. i Korlat Merlot Boutique 2011. osvojili su zlato, a Ivan Dolac 2009. srebro. Dingač i Ivan Dolac su s Pelješca odnosno Hvara, od sorte plavac mali.

Na jednom od najvećih i najcjenjenijih svjetskih ocjenjivanja, Mundus Vini u Njemačkoj, Vina Badela 1862 opet su se okitila prestižnim medaljama. Dingač 50° 2011. i Korlat Merlot Boutique 2011. osvojili su zlato, a Ivan Dolac 2009. srebro. Dingač i Ivan Dolac su s Pelješca odnosno Hvara, od sorte plavac mali.

Ivan Dolac predstavio se tom prigodom novim dizajnom boce i opreme; na boci (dizajn Vanje Cuculića) s reproduciranom kartom otoka Hvara, želi se naglasiti jedinstveni položaj Ivan Dolca na svjetskoj vinskoj karti. Etiketa Dingača 50° također ističe posebnost položaja Dingač, ekstremnu nagnutost terena na kojem su vinogradi na 50 stupnjeva kosine. Korlat Merlot Boutique vrhunsko je slatko vino proizvedeno tradicionalnom metodom prosušivanja grožđa na trsu.

Na ocjenjivanju je bilo više od 4300 uzoraka iz 40 zemalja, a kriteriji su vrlo strogi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije