Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivo

Možda biste se trebali upisati u teretanu: Ona će vas učiniti sretnijim nego novci!

Sreća
Getty Images
12.04.2019.
u 12:11

Vježbanje usrećuje ljude više nego novac pokazalo je i istraživanje provedeno na Sveučilištima Yale i Oxford.

Endorfin u našem tijelu je "zaslužan" za osjećaj sreće, a oslobađa se i tijekom vježbanja. Upravo zbog tog osjećaja nakon odrađenog treninga, mnogi se lako naviknu na vježbanje i ponavljaju kako se nakon vježbanja osjećaju - super!

A da vježbanje usrećuje ljude više nego novac pokazalo je i istraživanje provedeno na Sveučilištima Yale i Oxford.  Novac može usrećiti ljude, ali donekle, vježbanje, navodi se u rezultatima istraživanja, ipak ima bolje efekte na psihičko zdravlje nego ekonomski status.

Istraživanje je pokazalo da ljudi koji redovito vježbaju imaju najviše 35 "loših dana" godišnje, a fizički neaktivne osobe više od 50.

Pokazalo se i da oni koji vježbaju u grupama i bave se timskim sportovima, imaju i bolje psihičko zdravlje nego osobe koje vježbaju same.

Istraživanje je provedena analizom podataka fizičkih aktivnosti i psihičkom zdravlju više od 1,2 milijuna Amerikanaca, a fokus istraživača bio je na tome koliko su sudionici fizički aktivni. 

Sudionici istraživanja mogli su birati između 75 različitih vrsta fizičke aktivnosti, među kojma su bile i košenje trave, obavljanje kućanskih poslova, vožnja bicikla, podizanje utega, trčanje i sl...

Pogledajte i video Simptomi koji vam mogu otkriti imate li problema sa srcem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije