Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

Muškarci, prijeti vam opasna bolest ako ne možete napraviti deset sklekova!

Fitness
Foto: Shutterstock
1/2
09.04.2019.
u 12:04

Novo istraživanje proveo je tim sa Sveučilišta Harvard, a promatrana je veza između sklekova i rizika od srčanih oboljenja

Muškarci koji ne mogu napraviti 10 sklekova u mnogo su većem riziku od srčanih bolesti ili moždanog udara, otkrilo je novo istraživanje. Istraživanje koje je proveo tim sa Sveučilišta Harvard pokušalo je utvrditi postoji li jednostavno mjerenje koje bi moglo ukazivati na srčano zdravlje osobe, piše Unilad.

- Sklekovi su brza i jednostavna mjera koja može biti koristan i objektivan alat za procjenu funkcionalne sposobnosti i rizika od kardiovaskularnih bolesti- kazali su sa Sveučilišta Harvard.

Budući da je tjelesna aktivnost vitalni pokazatelj zdravlja, osobito kardiovaskularnog, tim je promatrao vezu između sklekova i rizika od srčanih oboljenja. U istraživanju je korištena skupina od preko 1100 muškaraca, u dobi od 21 do 66 godina.

Foto: Shutterstock

Istraživači su pronašli snažnu povezanost između sklekova i dugoročnog zdravlja, navodeći da postoje "značajne negativne asocijacije" između povećanja kapaciteta sklekova i kardiovaskularnog zdravlja. Drugim riječima, što više sklekova netko može učiniti, to je manje izložen srčanim problemima. Istraživanje je pokazalo da ako muškarac u zadanom vremenu može napraviti 40 ili više sklekova, nalazi se u 97% smanjenom riziku od kardiovaskularnih bolesti.

Pogledajte video: Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
13:15 09.04.2019.

Ja mogu napraviti samo 8 sklekova.... jel to znači da ću umrijeti mlad?... sad imam samo 79 godina..... šmrc...

ST
starlord
12:29 09.04.2019.

znači ja ču živjeti vječno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije