Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednici u akcij

Michelinove zvjezdice pomažu razminiranju Teslinog Smiljana

atp umag,hrvatska bez mina,ivo josipović,stipe mesić,đurđa adlešič (1)
Goran Jakuš/PIXSELL
26.07.2013.
u 00:10

Više od gastronomije; Talijanski chef Emanuele Scarello kuhati će za donatore. Prošle je godine u samo jednoj večeri za razminiranje Smiljana skupnjeno 100 tisuća kuna

Kada je prije tri godine u Umagu, za trajanja ATP-a organizirana prva humanitarna večera organizatori, predvođeni zakladom “Hrvatska bez mina” nisu očekivali da će odaziv biti toliki te da će prikupljenim novcem, udvostručenim donacijom ITF-a, razminirati željeno područje kod Smiljana u Lici, čak 15.260 m2 nedaleko rodne kuće Nikole Tesle.

Treća dobra večera

Gastronomija, sport i razminiranje našli su zajedničku poveznicu u Umagu pa će i ove godine, uz pomoć domaćina, održati još jednu - nadaju se podjednako uspješnu - donatorsku večeru. Na 24. Vegeta Croatia Openu u Umagu domaćica je predsjednica Zaklade, Đurđa Adlešić, a pokrovitelj predsjednika RH Ivo Josipović. Razminiranje je prilika da za istim stolom sjedi i bivši predsjednik Stjepan Mesić, a dolazak je najavio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Okupiti će se i brojni donatori - Ina, Zagrebačka banka, Alianz, Janaf, Podravka... 

Gozba dostajna donatora 

Dosadašnjim okupljanjima uz tenis i gastronomiju što je, pokazalo se, dobitna kombinacija, skupljeno je čak 280 tisuća kuna. 

- Cilj nam je - poručuje upraviteljica Zaklade za humanitarno razminiranje - nastaviti projekt razminiranja Like i okolice Smiljana, a tvrtka Doking za tu se prigodu odrekla naplate rada pirotehničara. To će biti njihov doprinos plemenitom cilju. Kako bi večer bila dostojna važnog humanitarnog skupa pobrinuo se Tulio Fernetich iz San Rocca, ovogodišnji organizator Istra Gourmeta koji je u Umag doveo slavnog talijanskog chefa Emanuela Scarella. Oduševljen Istrom i namirnicama koje se ondje uzgajaju, starim sortama, vrhunskom ribom, rakovima i školjkama te mesom boškarina, chef Lele prirediti će gozbu nad gozbama, spojiti tradiciju, zaboravljene okuse i modernu kuhinju.  Odabir vina prepušten je iskusnom somelieru Sandiju Parisu pa nema sumnje da će birana istarska vina dostojno pratiti velikog maga talijasnke gastronomije.

>>PBZ donirao milijun kuna za razminiranje Općine Antunovac

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije