Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neslužbena kuharica

Kuhajte i jedite kao Harry Potter

Harry Potter
15.01.2011.
u 15:45

Svakom od 150 recepata, koji su temeljito istraženi i razrađeni, prethodi kratki, šareni opis tog jela i o britanske kulinarske povijesti.

Obožavate Harryja Pottera? Pročitali ste sve nastavke, odgldali filmove i još vam nije dosta? E, pa onda ‘harrypotteroljupci’ bacite se na novu poslasticu i istražite jela koja se spominju u pustolovima vama omiljenog lika i proučite Neslužbenu Harry Potter kuharica.

Knjiga sadrži recepte za svako jelo koje se spominje u knjizi i filmu - od jednostavnih svakodnevnih namirnica kao što su kajgana do fancy deserta.

Britanski kuhinja je vrlo različita od američke kuhinje, i, ma koliko primamljivo zvučalo nije baš među vrhunskima. No, Neslužbena kuharica Harry Pottera dokazati će suprotno. Jednostavno ne možete čitati o Hogwartsu ili raskošnim obrocima gospođe Weasley a da vam sline ne poteku.

Neslužbeni kuharica Harrya Pottera će, ne samo biti rješenje za maštovite obroke nego i odgovoriti na mnoga pitanj o hrani i prehrani.

Svakom od 150 recepata, koji su temeljito istraženi i razrađeni, prethodi kratki, šareni opis tog jela i o britanske kulinarske povijesti.

Knjiga je apsolitni hit među Harry Potter fanovima, a u eksperimentioranje s namirnicama koje inače ne kosriste i okusuma o kojima nikad nisu ni sanjali krenuti će i oni s najfinijim nepcima. A sve kako bi razumijeli i uživjeli su u kulturu koja je oblikovala Harryja Pottera. Knjiga stoji 11, 34 dolara.

 

Autorica knjige je Dina Bucholz rođena i odrasla u New Yorku u velikoj američkoj obitelji s puno braće. U gastronomske vode uplovila je kao devetogodšnjakainja kada je za rođendan dobila mikser, pripremila tortu po receptu i gurnula je u pečnicu - koju nije uključila.

Dina, koja u životu od tad ispekla gomilu čokoladnih torti, posvetila je život gastronomiji i pisanju o hrani.

Ključne riječi

Komentara 1

AG
Agramer198
18:13 15.01.2011.

A kakvu to kafu kuva Haris Lončar u vatrenoj džezvi? O tome ne riječi! Škandalozno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije