Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Korisnica Twittera podijelila fotografiju jela i pokrenula raspravu: Kako vi zovete tjesteninu s mesom?

Američki chop suey, slumgillion, makaroni s mesom, gulaš ili bolonjez?
05. siječnja 2021. u 10:30 26 komentara 10959 prikaza
Foto: Twitter/@SandySue1958

Makaroni s mljevenim mesom i umakom od rajčice poznato su jelo koje se jede u gotovo svim zemljama svijeta, ali ipak svatko ga zove nekako drugačije.

Jedna korisnica Twittera podijelila je fotografiju tjestenine s mesom i pitala ljude sjećaju li se ovog jela i kako ga nazivaju, a odgovori su doista iznenadili.

"To je američki chop suey. Moj otac ga je stalno pripremao dok sam bio mali, a stavljao je mljeveno meso, rajčicu i umak od iste i zelenu papriku", napisala je jedna korisnica. Uz ovaj odgovor, najčešće su ljudi pisali da je ovo slumgillion - jeftino jelo koje se najčešće radi od ostataka hrane - mesa i povrća - a kao prilog se skuha tjestenina, prenosi Today.

U moru komentara jedan korisnik posebno je iznenadio odgovorom - on tvrdi da je ovo na fotografiji gulaš!

Pokrenuo je lavinu komentara jer su ljudi počeli pisati kako gulaš nema veze s onim jelom na fotografiji. "Gulaš je nalik juhi koja sadrži kockice mesa, a ne mljeveno, uz puno povrća. Naručila sam gulaš u Mađarskoj i znam kako izgleda", napisala je jedna žena.

Makarone s mljevenim mesom i umakom od rajčice moglo se uvijek naći i na jelovniku u školi diljem naše zemlje, a uglavnom bi se govorilo da je za ručak - bolonjez! Koji je naziv ispravan, i dalje mnogi ne znaju.

Kako vi nazivate ovo jelo?

  • Slumgillion 0,19%
  • Američki chop suey 0,28%
  • Gulaš 2,31%
  • Bolonjez 65,65%
  • Jednostavno, makaroni s mesom 31,57%

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati...

1 / 12
Kuhanje je nekima velika strast, a nekima noćna mora. Bez obzira u koju skupinu biste se "učlanili", dobronamjerni savjeti profesionalaca uvijek dobro dođu. Ovo su neki od njih koje je dobro znati...

Kuhano vino lako se priprema kod kuće, a evo nekoliko savjeta kako da ispadne što bolje:

Što mislite? Žena izjavila da muškarci moraju platiti prvi spoj, pa pokrenula raspravu Je li u pravu? Optička iluzija Fotografija tenisica pokrenula raspravu: Koju kombinaciju boja vidite? Što to ima u kandžama? Iznad plaže snimila neobičan prizor pa odmah pokrenula raspravu na internetu
Mary Donor Pavlović i Milan Pavlović
LJUBAVI BEZ GRANICA
Kako je Milan riskirao život i doveo Mary iz Sierra Leonea u Ljubuški
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • Avatar 0svetnik Ernesta Fulira
    0svetnik Ernesta Fulira:

    Ragu Bolognese se nikad ne radi sa spagetama ili makaronima nego iskljucivo sa tagliatelle-ama. Ovo na slici su - pužeki s mesom. I nista drugo.

  • Deleted user:

    Nesto mi lici na ono sto mi u dubrovackoj republici zovemo pašta šuta. Sa bolonjez-om nema veze jer kao prvo u bolonjez idu tagliatelle a ne ova pasta ili kako mnogi misle špageti. špageti ne postoje u Bologni, niti ih ... prikaži još!i ih oni tradicionalno prave i jedu, špageti su juzno talijaski izum. I da zavrsim, na kraju krajeva zaboli me cazzo i za ovu i kako se zove taj njen anglosaksonski buckuris.

  • Deleted user:

    Vecernji, nabijem vas na cazzo i vas i ovu primitivnu scriptu. Ja nijesam ni jedan ovaj komentar ostavio, pogotovu ne ovaj na ikavici. Znaci ili neko od administratora je mijenjo moje postove i piso pod mojim nickom ili neko moze ... prikaži još!ze otvorit isti nick sa istim avatarom i onda pisat sto ga volja.