Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Žena izjavila da muškarci moraju platiti prvi spoj, pa pokrenula raspravu Je li u pravu?

Znajući da je ova godina mnogima teška, 36-godišnjakinja kaže da ima razumijevanja, ali da bi muškarci trebali biti kreativni. "Provjerite kada je 'happy hour', napravite piknik..."
04. prosinca 2020. u 11:30 2 komentara 671 prikaza
Foto: Shutterstock

Jana Hocking (36) izjavila je da bi muškarci trebali platiti prvi spoj, bez iznimke. "Ako dođe račun i on pita da svatko plati svoj dio, drugi spoj se neće dogoditi. Znala sam izaći sa stvarno dragim muškarcima, ali ako nastane problem oko plaćanja, više ih ne bih kontaktirala."

Ova slobodna žena iz Sydneya ispričala je i da je jednom potencijalni partner gledao u njezinu torbicu kada je došao račun očekujući da će ona platiti. Nije čak ni posegnuo za svojim novčanikom i probao inzistirati da on plati, prenosi The Sun.

Bivša balerina s Alzheimerovom bolesti i dalje se sjeća kako je plesala na Labuđe jezero! ❤️️

Jana kaže da se ponudi platiti svoj dio samo onda kada ju muškarac ne impresionira, pa osjeća grižnju savjest da sve on financira jer već tada zna da neće ponovno izaći s njim.

Znajući da je ova godina mnogima teška, 36-godišnjakinja kaže da ima razumijevanja, ali da bi muškarci trebali biti kreativni. "Provjerite kada je 'happy hour', napravite piknik..."

Jana je pokrenula raspravu na društvenim mrežama, od njezine izjave mnogo ljudi prokomentiralo je ovu temu. Većina žena strogo se slaže da je muškarac taj koji mora platiti na prvom spoju, a neke misle da bi to trebao raditi i kasnije. Ipak, postoje one koje nemaju problem s tim da izvade karticu i plate račun - muškarca neće zbog toga gledati drukčije.

Treba li muškarac platiti prvi spoj?

  • Da, ne bih se ponovno vidjeli da to ne napravi. 68,00%
  • Ne, nemam problem s tim da i ja platim. 32,00%

Odlučila testirati 'darežljivost' frajera s kojim je na spoju, pa dovukla 23 rođaka na večeru:

1 / 2
Romantična večera - ilustracija
Jasminka Horvat Martinović, predsjednica Uprave Wiener osiguranja EY PODUZETNIK GODINE Priznanje pozitivnim i uspješnim pričama važnije je nego ikad HUB FINANCIJSKO OPISMENJAVANJE Kako izaći iz prezaduženosti? Saznajte ključne savjete HUB OSOBNE FINANCIJE Financijska pismenost – ključna vještina svih generacija
Predsjednik Zoran Milanović
junak našeg doba
Piše Miljenko Jergović: Zoran Milanović, javnost bez medija
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • montello:

    to su one bez novca

  • Ivan_K:

    može, platim, al za onaj prvi spoj nakon "nultog"na kojem smo dijelili kavu i račun, i gdje smo vidli da se može neš razvijat... a ova, kao ima razumjevanja sa stavom "plati odma bespogovorno, pa se možda opet vidimo" . :)