Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski dan

Kikiriki maslac odličan je izvor proteina i vitamina, a znate li kako ga možete pripremiti kod kuće?

Pixabay
24.01.2022.
u 14:20

Puno je bolja opcija onaj koji napravite sami od kupovnog - znaju biti puni dodanog ulja i soli.

Maslac od kikirikija prava je energetska bomba jer sadrži veliku količinu vitamina, minerala, proteina i vlakana, pa nije čudno da je u posljednjih nekoliko godina, kada se počeo sve više zagovarati zdrav način života, postao mega popularan. 

Kako prenosi Medical News Today, dvije velike žlice maslaca sadrže:
- 7,02 g proteina
- 57 mg magnezija
- 107 g fosfora
- 0,85 mg cinka
- 4,21 mg vitamina B-3
- 0,17 g vitamina B-6.

Danas ga možete pronaći na policama svih trgovina, ali najbolja opcija je onaj pripremljen kod kuće, jer kupovni često znaju sadržavati nepotrebna dodana ulja, soli i šećere.

Novo označavanje roka trajanja hrane: Riža, kava, čajevi... bez oznaka trajnosti na pakiranju?

Priprema nije komplicirana, sve što trebate kupiti je vrećica neslanog i neprženog (ili suho prženog) kikirikija, a od kuhinjskih pomagala treba vam blender.

Ubacite kikiriki u blender i počnite miksati. Kada dobijete praškastu teksturu, napravite malu pauzu kako se uređaj ne bi pregrijao. Nastavite miksati i primijetit ćete kako se iz sekunde u sekundu tekstura mijenja. 

Miksajte s pauzama sve dok ne dobijete glatku, kremastu teksturu. 

Prebacite dobiveni namaz u jednu do dvije staklenke, ovisno o veličini, a ako želite da bude hrskav, ubacite šaku sitno sjeckanog kikirikija i promiješajte. Nemojte dodavati ulja jer je maslac dovoljno mastan sam po sebi, a nema potrebe ni za soli ili šećerom. Ovako pripremljen može stajati u hladnjaku i do nekoliko tjedana, a kuharica Danielle Walker otkrila je za MBG jedan trik za pohranu.

Ona, naime, sve maslace od orašastih plodova drži okrenute naopako i na taj način izbjegne skupljanje ulja na samom vrhu. 

 Ovo je tajni sastojak za palačinke zbog kojeg će ispasti bolje nego ikad?

1/6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije