Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brzo i fino

Kako dobiti savršeno hrskavu koricu na filetu oslića? Vrlo jednostavno, pripremite li ga po ovom receptu!

28.01.2022.
u 08:33

Svatko povremeno voli pojesti panirani filet oslića, a danas vas pozivamo da isprobate novi recept u kojem će vas oduševiti divne, herbalne arome skrivene u smjesi za paniranje.

Oslić je jedna od onih riba koju nitko neće odbiti, a klinci osobito. Premda mu cijena nije osobito prijateljska, povremeno treba uživati u njegovu delikatnom mesu koje svi obožavamo kad je obloženo ukusnom, hrskavom koricom.

Fileti oslića u aromatičnom, hrskavom omotaču

Sastojci:

4 fileta oslića

25 g sira Grana Padano, ribanog

75 g maslaca, rastopljenog

150 g krušnih mrvica

2 žlice svježe sjeckanog začinskog bilja, peršin, timijan, kopar

ribana korica i sok 1 limuna

Za maslac od limuna i kapara:

1 žlica kapara

75 g maslaca, rastopljenog

1 žlica svježe sjeckanog začinskog bilja, peršin, timijan, kopar

sok 1 limuna

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Stavite filete oslića na lim koji ste obložili papirom za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješajte krušne mrvice, nasjeckano začinsko bilje, limunovu koricu, naribani parmezan i otopljeni maslac te dobro promiješajte. Lagano začinite solju i crnim paprom. Podijelite ovu herbalnu panir smjesu između četiri fileta pa ih lijepo obložite sa svih strana. Tako pripremljenu ribu stavite u pećnicu na 18-20 minuta, odnosno dok kora od začinskog bilja ne bude hrskava. U međuvremenu napravite maslac s aromom limuna tako što ćete u otopljeni maslac dodati nasjeckano začinsko bilje, kapare i limunov sok. Maslac držite na toplom mjestu dok riba ne bude gotova, a zatim ga pokapajte po korici od zuačinskog bilja..

Foto: Shutterstock

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije