Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
domaće

Ovo su najbolji domaći njoki koje smo ikad probali – neka vam recept bude pri ruci jer trebat će vam svako malo

Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
25.01.2022.
u 12:13

Ovi predivni njoki u našoj su se prehrani našli zahvaljujući gastroblogerici Nasji Duplančić u čijoj se obitelji recept seli s koljena na koljeno. Isprobajte ga već danas – najbolje će prijati uz neki bogati, mesni umak!

Njoke možete nježno razvaljati preko ribeža da bi se na površini stvorile rupice koje će lijepo upiti umak, a kuhajte ih kad je meso već gotovo da budu tople kod serviranja.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Domaći njoki

Sastojci (za 60-70 komada):

4 veća krumpira (crvena), oko 600-700 g
glatkog bijelog brašna po potrebi, otprilike 150 g
1 jaje
1 puna žlica maslaca
sol

Priprema:

Krumpire kuhajte s korom 1 sat ili manje (probajte vilicom jesu li gotovi). Ogulite ih i dok su još topli pasirajte ili zgnječite vilicom. Stavite ih u zdjelu, posolite, dodajte maslac i jaje i prstima dobro zgnječite da se sve dobro poveže. Sipajte brašno dok ne dobijete mekanu kuglu koju možete primiti a da se ne lijepi za prste. Nemojte odmah usuti svu količinu brašna, lako ćete dodati kasnije. Prebacite tijesto na pobrašnjenu radnu površinu pa lagano zamijesite i formirajte kuglu. Podijelite je na 4 dijela pa svaki razvaljajte u oblik tankog valjka.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Narežite njoke. Zadnja faza nije potrebna ako ne želite, a to je ovaj postupak valjanja njoki preko ribeža (gratakaže). Na ovaj način njoki dobiju rupice i udubinu kako bi se umak s kojim ih miješate bolje povezao s njokima. Tako su puno sočniji i ukusniji.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Njoke kuhajte u posoljenoj kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu (oko 2-3 minute). Vadite ih cjedilom i stavljajte u zdjelu. Čim ih izvadite iz vode dodajte malo umaka i promiješajte kako se ne bi zalijepile ili ih samo prelijte s malo maslaca ili maslinova ulja.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Komentara 1

ČU
čutuk
22:14 28.01.2022.

Pravi njoki se obavezno rade sa oštrim brašnom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije