Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravlje iznutra i izvana

Još razloga zašto biste češće trebali piti jogurt, ali i nanositi ga na kožu

Jogurt
Foto: Thinkstock
14.07.2014.
u 12:27

Konzumirajte ga svakodnevno – kao osnovu za jutarnje žitarice, uz ručak ili večeru, koristite ga kao desert sa svježim voćem ili kao preljev za salate.

Kao hrana, jogurt je odlična zaštita za zubnu caklinu i sprječava pojavu karijesa – zbog sadržaja kalcija i fosfora. Osim toga, jogurt sadrži i proteine, koji su od esencijalnog značaja za proizvodnju kolagena. Konzumirajte ga svakodnevno – kao osnovu za jutarnje žitarice, uz ručak ili večeru, koristite ga kao desert sa svježim voćem ili kao preljev za salate.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Jogurt sadrži laktičnu kiselinu, tip alfahidroksilne kiseline, te je sjajno sredstvo za piling. Napravite masku od punomasnog jogurta, nanesite je u tankom sloju na čistu kožu lica i pričekajte desetak minuta, a potom se umijte. Osim toga, od jogurta možete napraviti i masku za kosu: pomiješajte pola čaše punomasnog jogurta, tri žlice meda i jedan žumanjak. Utrljajte masku u kosu i stavite kapu za tuširanje. Nakon petnaest minuta isperite kosu, a zatim je operite na uobičajen način

>>Zavirite u hladnjak: 10 supernamirnica za ljepotu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije