Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima još dobrobiti

Jeste li znali da masažom možete smanjiti simptome PMS-a?

Masaža
Foto: Shutterestock
03.04.2019.
u 07:00

Osim što se zbog nje osjećate bolje, masaža vam može pomoći u borbi s određenim bolestima i kroničnim bolovima, a ovo su neki od razloga zbog kojih morate zakazati jednu već sada

Što je više opuštajuće od dobre masaže? Sve veći broj studija ukazuje na brojne pozitivne učinke koje masaža ima na naše tijelo. Osim što se zbog nje osjećate bolje, masaža vam može pomoći u borbi s određenim bolestima i kroničnim bolovima, a ovo su neki od razloga zbog kojih morate zakazati jednu već sada, piše Weight Watchers.

1) Smanjivanje stresa

Masaža je savršen način za smanjenje tjeskobe
-Dokazano je da masaža smanjuje razinu stresa i tjeskobe jer smanjuje razinu hormona stresa kortizola- kaže C.G. Funk, potpredsjednik za razvoj proizvoda 'Massage Envy'.

2) Olakšavanje fizičke boli

Utvrđeno je da masaža smanjuje bol i liječi bolne mišiće povećanjem protoka krvi i smanjenjem upale, a nedavna je studija pokazala kako masaža nakon vježbanja pomaže ljudima da brže oporave mišiće.

3) Smanjenje utjecaja PMS-a
Tjedan dana prije nego što dođe 'ono razdoblje u mjesecu', osjećate nervozu, bol i imate problema sa spavanjem? Međutim, postoji olakšanje za vaš PMS koje ne uključuje čokoladu. Otkriveno je kako masaža smanjuje simptome kao što su bol, zadržavanje vode i promjena raspoloženja. 

4) Bolji san

Kada se osjećate mirno i opušteno, vjerojatno ćete bolje spavati. Kada bolje spavate, osjećate se dobro - i fizički i emocionalno. A kada se osjećate dobro, znate da možete učiniti sve - uključujući i postizanje ciljeva gubitka težine.

>>Kako održavati težinu nakon 50.?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije