Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Imate djecu i ne stignete vježbati? Evo kako možete uključiti djecu u svoj trening!

Redovite obiteljske aktivnosti mogu pojačati snagu i kardiovaskularno zdravlje vaše obitelji, kao i pridonijeti pohranjivanju pozitivnih obiteljskih sjećanja
02. travnja 2019. u 07:00 1 komentara 325 prikaza
Obiteljsko vježbanje
Foto: Shutterestock
Pogledajte galeriju 1/2

Brzi način života nerijetko ostavlja negativne učinke na naše tijelo i zdravlje. Još ako u ovu sliku dodate i djecu, vrijeme za tjelovježbu sve je teže pronaći. No postoji iznimka za svako pravilo, pa tako i ovo. Ne samo da redovite obiteljske aktivnosti mogu pojačati snagu i kardiovaskularno zdravlje vaše obitelji, također mogu pridonijeti pohranjivanju pozitivnih obiteljskih sjećanja. 

Dijete jede pogreške 6 stvari koje ne biste trebali reći djetetu za vrijeme obroka

Najjednostavnija ideja je izići vani na svjež zrak jer sve što vam treba je dobra lopta. Zaigrajte neki od omiljenih vam sportova, podijelite se u ekipe ili se jednostavno dobacujte loptom. Igralište je također uvijek odlična ideja jer je zabavna za djecu, a može biti i odličan trening za mame i tate. Ova je rutina odlična opcija za početnike, naprednije sportaše, pa tako i roditelje i djecu koji žele zajednički vježbati.

Zaglavljeni ste u zatvorenom? Pokušajte igru pod nazivom Fit TV tijekom koje reklame diktiraju vrijeme igre. Primjerice, za vrijeme trajanja svake reklame, članovi obitelji naizmjence odabiru i vode različitu vježbu po 30 sekundi. To mogu biti čučnjevi, sklekovi ili nešto treće, nebo vam je granica, piše Weightwatchers

Svjež zrak može se Koliko dnevno moramo pješačiti da bismo izgubili kilograme?

Jedan od najlakših način vježbanja s djecom je jednostavno pojačati glazbu i plesati. Koristite dječju glazbu ili vlastitu, te na taj način odradite savršen kardiovaskularni trening.

Neka vas dijete prati dok trčite, šetate ili vozite bicikl. Ako ste biciklist, dijete možete staviti u sjedalo za bicikl, a dok hodate ili trčite, nešto starija djeca mogu dobiti vlastiti trening rolajući se ili pak koristeći skuter ili tricikl.

>>Kako održavati težinu nakon 50?

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
  • dr dragon:

    Moja kci je alergičnar na trave,grinje... a što s njom?