Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijedlozi

Jaja za doručak možete pripremiti i ovako

jaja
Foto: Thinkstock
21.11.2013.
u 10:54

Doručak je najvažniji obrok u danu, svi to znamo, ali većina ljudi ga izbjegava, najviše zbog nedostatka vremena.

Rijetko tko stiže prije posla pripremiti doručak i na miru pojesti. Zatrpani smo obvezama i sve manje vremena provodimo odmarajući. Unatoč nedostatku vremena doručak ne bismo trebali izbjegavati. Ako ga ne stignete pripremiti prije posla, posvetite tome malo više vremena barem tijekom vikenda. Donosimo nekoliko "varijacija na temu" na koji način možete obogatiti kajganu. Jaja  pripremajte na maslinovom ulju.

1. Kajgana sa špinatom i slanutkom

Na maslinovo ulje dodajte iscjekani češnjak i pustite par trenutaka da pusti aromu. Dodajte špinat i pustite da se ugrije. Zatim ga uklonite s vatre. U drugoj tavi kratko popecite kuhani slanutak i malo rajčice, pa dodajte u špinat i češnjak. Zamiješajte, vratite na vatru da se sve zajedno ugrije i poveže, a preko smjese prelijte jaja. Poslužite s kruhom ili bruschettama.

2. Jaja sa špinatom i gljivama

U tavi otopite maslac i dodajte špinat i gljive. Začinite s paprom po želji i pirjajte. Kada je gotovo ubacite jaja i po želji sve promiješajte ili ostavite tako dok jaja ne budu pečena.  Poslužite s kruhom i listićima maslaca  ( maslac jednostavno zagrebite s nožem za mazanje cijelom dužinom da dobijete tanke, uvijene listiće koji mogu lijepo poslužiti za dekoraciju, a i lakše će se mazati na kruh.)

3. Jaja u rajčici

Napravite pire od rajčica i zamiješajte s pirjanim lukom, češnjakom i bosiljkom po želji. Začinite solju i paprom. Jaja, po želji kuhana ili pečena u tavi, stavite na "posteljicu" od rajčice, naribajte ugrubo neki polumasni sir ili dodajte svježi kravlji i poslužite.

Dobar tek!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije