Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Izlet koji se ne zaboravlja

Kopački rit
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/3
13.07.2020.
u 09:11

Park prirode Kopački rit, omiljena destinacija Habsburgovaca

Kopački rit bio je omiljena destinacija dinastije Habsburg, ali i danas ovaj zeleni kutak Baranje privlači brojne ljubitelje prirode. Ako ste u potrazi za destinacijom u kojoj biste vikend proveli u miru i tišini, daleko od urbanih mjesta, onda je Kopački rit pravi odabir. Za tri sata ugodne vožnje autocestom od Zagreba stižete u Park prirode Kopački rit koji je smješten u Baranji, u Osječko-baranjskoj županiji.

Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell

Do Parka prirode najbrže ćete stići autocestom A5, poznatom i kao „Slavonika“, koja je danas dio mreže od 1300 kilometara suvremenih autocesta pa putovanje do brojnih prirodnih, kulturnih i povijesnih znamenitosti naše zemlje, jednostavnije no ikada. A ove godine i povoljnije jer osim ukinute mostarine na Krku, korisnici autocesta uz popust na ENC uređaju ne plaćaju ni sezonsku cijenu cestarine.

Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell

Jeste li znali da je u Kopačkom ritu do sada zabilježeno 297 vrsta ptica, među kojima su mnoge, poput orla štekavca, zaštićene  u svjetskim razmjerima. U parku obitavaju i druge rijetke ptice poput sive čaplje, crne rode, divlje guske ili velike bijele čaplje. U Kopačkom ritu nalazi se i kompleks Dvoraca Tikveš, prekrasan primjerak ladanjske arhitekture. U šumi i perivoju smješteni su stari dvorac Tikveš, novi dvorac s aneksom, kapelica i prateći objekti ugostiteljskog tipa. Jednom kada stignete u Kopački rit možete se šetati, slikati, voziti brodom, čamcem, biciklom, promatrati ptice ili naprosto uživati u bogatoj gastro ponudi, bojama i mirisima prirode...

Autoceste povezuju, a na Vama je da odaberete destinaciju. Želimo Vam sigurno i ugodno putovanje!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije