Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisni savjeti

Izbjegavajte ih: Ovo su najčešće pogreške koje ljudi rade kada mariniraju meso

Proteini, meso
Shutterstock
28.10.2021.
u 15:26

Pazite sa začinima, uljem i sokovima, ali i vremenom koje će meso provesti u marinadi.

Mariniranje mesa za pečenje u pećnici ili na roštilju nije baš jednostavan posao. Kako prenosi RD, mnogi rade pogreške kod pripreme marinade, pa uzaludno potroše vrijeme i veliku količinu dobrog mesa. Proučite pet najčešćih pogrešaka koje se događaju i sjetite ih se sljedeći put prije nego začinite meso.

Juneće meso ispada vam žilavo? Pogledajte par trikova za što mekše meso!

1. Previše ili premalo okusa
Treba dobro kombinirati začine, samo sol i papar nisu dovoljni. Dodajte limun, ružmarin, češnjak, naranču, kivi... Izbora je stvarno puno. Ipak, budite oprezni da ne pomiješate sve navedeno zajedno jer će okus biti sve samo ne dobar. Dakle, treba imati mjeru sa začinima i napraviti kombinaciju okusa koji si pristaju.

2. Prekratko mariniranje mesa
Nije dovoljno ostaviti meso u marinadi sat, dva prije pečenja. Najbolje bi bilo to napraviti večer prije i pustiti da stoji barem 12, ako ne i 24 sata u posudi s uljem i začinima. 

3. Previše soli, premalo ulja
Sol u marinadi je važna, ali previše soli moglo bi dovesti do suhog i tvrdog mesa jer će ona izvući svu vlagu. Također, osigurajte da je svaki komad mesa prekriven marinadom, odnosno uljem i sokovima kako bi svi imali jednak okus.

 Jednostavan trik s kojim ćete lako očistiti roštilj

Proteini, meso
1/6
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Sajko
Sajko
09:14 29.10.2021.

Ulje ne ide u pac jer zatvori meso pa ostali začini ne prodru u njega. Dan prije dobro nasoliti meso, utrljati u sitno sjeckani luk, češnjak i ružmarin. Ujutro izvaditi meso iz hladnjaka i potopiti ga u pivu, tako držati max tri sata i na roštilj. Piva omekša meso tako da je fino mekano i sočno, ne držati predugo u pivi jer onda zna meso dobiti gorki okus po njoj. Meso ( vratina, krmiči) peči na jednoj strani dok ne bude gotovo i okrenuti na drugu tj ne ga okretati često jer se presuši. U čašu staviti malo ulja i bibera pa premazati meso kad ga okrenete i ponoviti postupak kad je druga strana gotova. Hvala i dobar tek :)

Avatar Tombstone
Tombstone
00:35 29.10.2021.

Meso se paca. Marinada, bas kao sto i ime kaze, je za jela iz mora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije