Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rituali

Hrana će biti boljeg okusa zbog ovoga...

žena, jedenje, salata, dijeta
Thinktock
31.07.2013.
u 12:48

Svatko od nas ima neki ritual kojim se služi i ne znajući da će tako više uživati u okusu...

Mali dnevni rituali koje provodite prije obroka utječe na to hoće li nam hrana imati bolji okus i hoćemo li u njoj više uživati, otkrili su znanstvenici sa sveučilišta Minnesota.

Jedna je grupa ispitanika jela čokoladu nakon detaljnih uputa. Čokoladu su prvo morali prelomiti na pola bez odmatanja, zatim odmotati i pojesti jedan dio, pa zatim isto i drugi. Ostali su čokoladu konzumirali kako su htjeli, a rezultati su pokazali da je grupa koja je trebala izvesti mali ritual više uživala i ocijenila okus čokolade boljim, piše Foxnews.

Bilo da se radi o lomljenju čokolade na kockice, nazdravljanju prije jela, pa i puhanju svjećica, sve to može imati pozitivan efekt na to kako doživljavamo hranu. Zato bi svatko trebao pronaći svoj način uživanja u hrani da bi jeo kvalitetno i s mjerom, za što će nam u konačnici najviše biti zahvalno naše tijelo.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije