Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Gastro oaza kraj Kupe i Mrežnice – pogled na rijeku i ponuda koja će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca

Gastro oaza kraj Kupe i Mrežnice
Foto: Promo
1/8
05.07.2023.
u 16:45

Dnevni boravak na rijeci, popularno odredište za sve ljubitelje gastronomije, s ponosom predstavlja ovogodišnju izvanrednu ponudu hrane.

Uz prekrasan pogled na rijeku i ugodan ambijent, Dnevni boravak na rijeci pruža jedinstveno iskustvo kušanja ukusnih jela koja će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Dnevni boravak održava se na dvije lokacije: na rijeci Kupi i rijeci Mrežnici. Dnevni boravak na Kupi nalazi se na Gradskom kupalištu Slave Raškaj u Ozlju, dok se Dnevni boravak na Mrežnici smjestio u Donjem Zvečaju u sklopu Mrežničke kuće. Na obje lokacije možete uživati tijekom cijelog ljeta. Priroda, vrhunski pogled, kad se zainati sunce idealno je i za kupanje, a cijelo to vrijeme na izbor imate pregršt fantastičnih gastro delicija.

Foto: Promo

Dnevni boravak na Kupi poznat je po svojoj predanosti vrhunskoj kvaliteti hrane i gostoprimstvu. Novo osmišljeni jelovnik donosi raznolike opcije koje kombiniraju tradicionalne okuse s modernim twistom. Kuhari Restorana Žganjer brižno pripremaju svako jelo koristeći samo najsvježije sastojke iz lokalnih izvora. Tako su se na jelovniku ove godine našle čak četiri vrste burgera. Za ljubitelje klasike tu je BBQ burger, Krčki burger napravljen je s mesom janjetine i krčkim sirom, dok ljubitelji kontinentalne hrane mogu uživati u Slavonskom burgeru s kulenom i šperkom. Osim glavnih jela, ponuda također uključuje izbor ukusnih predjela poput janjećih uštipaka, hladne salate sa šurlicama i domaćih deserata.

Foto: Promo

U ponudi je i menu za djecu, vegetarijance i vegane, kako bi se gostima osigurao izbor koji odgovara svim njihovim preferencijama. Lokacija na Kupi otvorena je vikendom i to petkom od 16 do 23, subotom od 10 do 23, a nedjeljom do 10 do 21 sat. Program u Dnevnom boravku na Kupi održava se svakog vikenda, a posjetitelji mogu uživati u glazbenim nastupima uživo, dječjim programima, kvizovima znanja, animacijama još mnogo toga. Organizatori, Turistička zajednica područja Kupa, Grad Ozalj i Izvan fokusa programe objavljuju na tjednoj bazi na društvenim mrežama Dnevnog boravka na rijeci.

Foto: Promo

Na Mrežnici se posjetiteljima nudi jelovnik koncipiran na principu world food jelovnika koji im daje mogućnost da probaju jela iz različitih kultura i dijelova svijeta. Chef Ivana Vukmanić osmislila je jelovnik koji donosi ono najbolje iz Azije, prilagođeno domaćim prehrambenim navikama. Na jelovniku Dnevnog boravak na Mrežnici posebno se ističu jela poput tuna poka-a, pilećeg katsu-a, kung pao-a i gyoza. Za one željne tradicionalnije kuhinje tu su burgeri, rib eye steak, svinjska rebarca, šurlice s raguom od jelena i još mnogo toga. Lokacija na Mrežnici otvorena je od srijede do nedjelje od 12 do 22 sata.

 Više informacija o Dnevnom boravku na rijeci i specifičnim lokacijama na Kupi i Mrežnici potražite na sljedećim linkovima:

Facebook: https://www.facebook.com/dnevniboravaknarijeci

Instagram: https://www.instagram.com/dnevni.boravak.na.rijeci/

Internetska stranica:

https://tzp-kupa.hr

https://izvanfokusa.hr

https://ozalj.hr

Foto: Promo

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije