Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Donosimo poklon koji je idealan za svaku prigodu

Eclat vina
Foto: Promo
1/5
25.11.2020.
u 08:25

Stiže nam vrijeme darivanja

Kad nekome poklonite dar, dragovoljno dajete ili pokazujete zahvalnost ne očekujući ništa zauzvrat. To je tako dobar osjećaj.

No ponekad nam i zadaje muke… što pokloniti? Kod djece to lako možete riješite igračkom ili slatkišem. Partnera dobro poznajete pa ni to ne bi trebao biti problem, no  zaista je teško odabrati pravi poklon kada želite darivati nekoga koga ne poznajete previše poput kolege, šefa, prijateljeve ili partnerove roditelje, poslovnog partnera….

Ipak, postoji poklon za svaku prigodu i uvijek djeluje: vino!

U nastavku donosimo razloge zašto je to tako, a  usput smo pitali u Vinologu za preporuke  koja vina odabrati. Njihova je premisa kako dobro vino može i mora biti dostupno svima, stoga svakako vrijedi uzeti u obzir!

Vino je poklon koji nikada neće ostati na polici za skupljanje prašine

Jeste li ikada nekome poklonili nešto korisno poput majice ili kape, ali nikada niste tu osobu vidjeli u tome? Imali ste dobru namjeru, no niste pogodili. S druge strane, s vinom ćete biti uspješni. To je poklon koji neće ostati neiskorišten.

Vino je najbolje ako se pije u društvu, a zaista je rijetko sresti nekoga tko nikada ne pije vino … ili nema prijatelje koji ga ne piju.  Ovaj poklon može odmah i konzumirati jer postoje brojne prigode da se popije čaša ili dvije poput blagdana, Božića, Nove Godine, poslovni ili obiteljski ručkovi.

Za ovakve prigode Vinolog preporučuje Eclat Chardonnay. Karakterizira ga izražena slamnato žuta boja. Mirisi su voćni i sortno prepoznatljivi. Okus je snažan i harmoničan i mogao bi zadovoljiti sve ukuse.

Eclat Chardonnay idealan za svaku prigodu.Snažan i harmoničan okus zadovoljava sve ukuse
Foto: Arena Hospitality Group

Poklanjajući vino ostavljate dobar dojam

Vino je chic proizvod i idealan je izbor za bilo koju situaciju: rođendan, obljetnicu, večeru kod prijatelja ili odlazak u posjet. Pojavljivanje s bocom vina daje vam čar znalca i svjetovnog muškarca ili žene. Uz to bilo bi dobro da se malo i informirate o karakteristikama vina koje darujete, kako i s kojom hranom ga upariti.

Ako recimo poklanjate muškarcu predlažemo crno vino Cabernet sauvignon, a Vinolog će nas nešto naučiti o ovom vinu:

“Cabernet sauvignon jedna je od najpoznatijih ali i najrasprostranjeneijih svjetskih sorti. Uzgaja se u gotovo svim većim zemljama koje proizvode vino te u raznovrsnim klimatskim uvjetima. Popularnost Cabernet sauvignona među vinarima i potrošačima je velika, ne zna se je li to zbog lakoće uzgoja ili omiljenog prepoznatljivog mirisu crnoga bobičastog voća i papra. Cabernet sauvignon sorta vina punog okusa s visokim taninima i primjetnom kiselinom.

Eclat je vrhunski Cabernet sauvignon 2017 iz Iloka. Dozrijevao je 1 godinu u drvenim hrastovim bačvama. Karakterizira ga izrazita rubinski crvena boja. Okus vina je snažan i bogat, te iznimno elegantan i zaokružen. Radi se o uvjerljivo najboljem hrvatskom Cabernet sauvignonu rađenom modernom metodom”

Dakle, imat ćete i priču dok darujete poklon.

Eclat je vrhunska odležana linija vina
Foto: Arena Hospitality Group

Točka na “ i “ svakog svečanog ručka ili večere

Bliže se blagdani, a poznato je kako je sinonim za to okupljanje oko stola, bogata trpeza i dragi ljudi. Oko svečanih ili prigodnih ručkova ili večera svi se žele više potruditi. Pitanje je da li isprobati neki novi recept koji ne spremamo inače ili se odlučiti za tradicionalni menu za koji dokazano da svi gosti vole. No jedno je sigurno, objed će imati desert, a slatko vino je točka na “i”, na primjer Eclat Muškat.

Ponešto o muškatnom vinu: “On zauzima posebno mjesto u svijetu vinove loze. Njega karakteriza ga su poseban „muškatan“miris. Posebno je popularan među ženama. Muškat žuti Eclat je jedno poluslatko vrhunsko vino, mirisi koji dominiraju su arome cvijeća. Slatkoća ali i lijepo izbalansirana svježina ovo vino čine savršenim uz voćne kolače i slastice.” Ispričali su nam u Vinologu.

Eclat Muškat savršeno pristaje uz voćne kolače i slastice
Foto: Arena Hospitality Group

Vino je idealan poslovni poklon

Kada je riječ o darivanju poslovnih partnera,koje ne poznajete osobno s dobrim vinom sigurno nećete fulati. Naš je prijedlog nešto u rangu od 100 kuna. Sve preko toga je pretenciozno te možda malo nametljivo. S druge strane, sve ispod toga ne bi preporučili jer ipak želite ostaviti dobar dojam i zahvatiti na uspješnoj suradnji. Eclat je vrhunska odležana liniju vina. Omjer cijene i kvalitete sasvim sigurno je idealna preporuka. Što god odabrali za ovu prigodu, Eclat Cabernet sauvignon, Plavac mali ili Chardonnay, sasvim sigurno zadovoljit će nepce i najiskusnijeg poslovnog partnera.

Eclat Chardonnay, Eclat Cabernet sauvignon, Eclat Plavac mali ili Eclat Muškat idealan su poslovni poklon
Foto: Arena Hospitality Group

Eclat vina potražite u novootvorenom wine shopu Vinolog, Božidara Adžije 34, gdje vas pozivamo da vina i isprobate. Spomenuta vina dostupna su i putem Vinolog web shopa te u Kauflandu, Konzumu, Metrou, a možete naručiti i putem Wolta ili Glova.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije