Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gault&Millau 2020

Dodijeljeni trofeji najboljim chefovima i restoranima, predstavljeno novo izdanje vodiča Gault&Millau Croatia 2020

04.03.2020.
u 13:16

Danijel Đekić, chef rovinjskog restorana Monte okitio se prestižnom titulom Chef godine 2020, a Monte je, zajedno s kultnim dubrovačkim restoranom 360, proglašen najboljim hrvatskim restoranom. Ovacije u prepunoj smaragdnoj dvorani hotela Esplanade, u kojoj se sinoć okupila „crème de la crème“ domaće gastronomske scene, zorno su pokazale da je više nego stvar prestiža pronaći svoje ime u maloj knjizi prepoznatljivih žutih korica te da Gault&Millau Croatia svojim aktivnostima potiče zdravu konkurenciju i poticajnu atmosferu na domaćoj gastronomskoj sceni

Bio je uistinu dobar osjećaj biti sudionikom gala večere i svečane dodjele godišnjih trofeja Gault&Millau za Hrvatsku, koja se održala sinoć u prepunoj smaragdnoj dvorani hotela Esplanade.

Sve je započelo kada je mladi konobar u elegantnim bijelim rukavicama, na glavnu pozornicu donio srebrni, savršeno ispolirani pladanj na kojem se, ispod poklopca, nalazilo svježe otisnuto izdanje Gault&Millau Croatia 2020 vodiča. Bio je to znak da svečanost može početi i da je vrijeme da svi prisutni doznaju čija su imena ove godine zauzela počasna mjesta u vodiču.

Večer je bez sumnje pripala Danijelu Đekiću, chefu restorana Monte, koji je prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia 2020 proglašen chefom godine, a njegov restoran, među ostalima, osvojio je titulu i najboljeg restorana.

Sandra i Dane Tahirović iz restorana Zora bila u Splitu i Robert Benzia iz restorana Ganeum u Lovranu, osvojili su trofej Veliki chef sutrašnjice 2020.

1/8

Trofej Chef tradicijske kuhinje 2020 osvojili su Silvija Horak iz restorana Terbotz u Štrigovi i Tvrtko Šakota chef restorana Nav u Zagrebu.

Trofej Mladi talent godine 2020 osvojili su Floriana Ružić iz restorana San Rocco u Brtonigli i Matija Jagić iz Brokenships bistroa u Zagrebu.

Buffet Kamenice iz Dubrovnika nagrađen je trofejem Najbolji POP 2020.

Ove je godine dodijeljen i novi trofej Šef sale 2020 kojeg je osvojio Dragutin Majsak iz restorana Vinodol u Zagrebu.

Posebno priznanje za zasluge u promicanju hrvatske gastronomije i slastičarstva osvojila je jedna od najboljih ambasadorica hrvatskog slastičarstva, Dragica Lukin iz slastičarnice Villa Soši u Umagu.

Najboljim restoranima proglašeni su 360 iz Dubrovnika, Monte iz Rovinja, Laganini iz Palmižane, te šibenski Pelegrini.

Gault&Millau Croatia 2020 gastronomski vodič najopsežniji je do sada, a u njemu su predstavljena 202 restorana, 82 POP restorana, 101 vino i 20 hotela. Direktorica Gault&Millau Croatia, Ingrid Badurina Danielsson ovaj je vodič opisala kao snažan, postojan i napravljen da ljubiteljima hrane pruži pouzdane informacije o restoranima.

- Gault&Millau, jedan je od dva najprestižnija međunarodna gastronomska vodiča te predstavlja hrvatsku gastronomsku scenu na svjetskoj pozornici, a Hrvatsku kao poželjnu food&wine destinaciju – naglasila je Ingrid Badurina Danielsson.

Četveroručnu gala večeru za brojne uzvanike pripremile su Ana Grgić, chefica Esplanadinog restorana Zinfandel's i nositeljica titule Veliki chef sutrašnjice Gault&Millau Croatia 2018 i Francuskinja Coline Faulquier, chefica i vlasnica restorana Signature u Marseilleu, i nositeljica titule Mladi talent Gault&Millau France 2017.

Nagrađene chefove i restorane pozdravila je i Marianne Lecerf, glavna međunarodna koordinatorica za Gault&Millau.

Projekt su podržali Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma Republike Hrvatske. Hrvatska turistička zajednice bila je posebni partner projekta, realiziranog uz veliku pomoć partnera Gault&Millau Hrvatska: Premium Visa, PBZ card, Debic, Kotanyi, Hrvatska pošta, Aurelia, Lexus, Kraš Bajadera, Romerquelle, Raise the Bar i Mutti. Partneri događanja bili su i: Esplanade Zagreb Hotel, Centaurus, Karlić tartufi, MIVA galerija vina, DUKE group, Krauthaker, Tomić, Degrassi, Štampar i Feravino.

Izdanje vodiča Gault&Millau Croatia za 2020. godinu biti će u prodaji na lokacijama Tiska, te u poslovnicama Hrvatske pošte, a namijenjen je svim ljubiteljima kvalitetne hrane, i restoranima koji pružaju vrhunska kvalitetu i uslugu. Gault&Millau gastronomski vodič je dostupan i putem besplatne mobilne aplikacije na kojoj možete naći ocjene i detaljni opisi svih restorana uvrštenih u vodič Gault&Millau Croatia 2020.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije