Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Chill&Grill

Fini sendviči privukli su mnoge danas na Zagreb Chill&Grill

Chill&Grill festival
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/10
28.04.2018.
u 10:33

Posjetitelji su imali priliku uživati u odličnim sendvičima karakterističnima za francusku gastronomiju koje su im pripremili Lana Klingor Mihić i učenici 3. razreda Ugostiteljske škole

Drugi dan Zagreb Chill&Grill festivala na Bundeku danas su otvorili Iva Šulentić i Daniel Berdais. Najavili su što se sve može pronaći na ovogodišnjem chill&grillu. Ljudi se i dalje lagano skupljaju, šeću, sunčaju se, igraju, jedu ukusne burgere i sendviče, pijuckaju fine craft pive... Za dobru atmosferu zaslužan je DJ Ozren Kancelhak (Kanceljak).

U Zvijezda kulinarskom showu sendviče je pripremala Lana Klingor Mihić i učenici 3. razreda Ugostiteljske škole. 

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

 Svaki sendvič je bez veze bez majoneze. U svakoj trudnoći sam imala drugačije želje, ali u drugoj sam jela isključivo kruh, šunku i majonezu. Ovo je sendvič koji može svatko napraviti, i onaj tko se nikada nije susreo s kuhinjom, a veličina je u sendviču ipak bitna - rekla je Lana i dodala da sendviče radi baš svaki dan, a u svaki stavi poširano jaje.

Otkrila je i tajnu kako da se poširano jaje kod pripreme ne raspadne.

- U manju posudicu stavite prozirnu foliju. Unutra lupite jaje, zavežete i stavite u vodu. Nema šanse da će se raspasti - objasnila je.

Dok je ona podijelila nekoliko savjeta i trikova publici, učenici su pripremali sendviče francuske tematike s pljesnivim sirom i kuhanom teletinom. Naime, tema današnjih sendviča u “Zvijezda servisu za sendviče” bila je Francuska pa su tako i namirnice bile prilagođene tematici - karakteristične za francusku gastronomiju.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Svi sudionici showa imali su zadatak napraviti svoj francuski sendvič. Na raspolaganju su imali seljački kruh, Zvijezda delikatesni senf, šunku delikatesnu, sir gauda, 10 jaja, brašno glatko, maslac, mlijeko, plavi sir s plijesni…

Porazgovarali smo s ljudima o tome kako im se sviđa festival, i svi redom su bili oduševljeni:

Mama Mirjana i Antonija Mia uživale su u chill atmosferi:

Malo smo prošetale, a došle smo i jer sin radi u Zvijezdi. Atmosfera je odlična, a sviđa mi se i što rade Hrvatske firme: Zvijezda, Podravka... Kasnije ćemo još malo prošetati pa nešto pojesti.

Roditelji Jasna i Franjo s kćeri Reom ciljali su na gurmanske delicije:

Došli smo s namjerom da nešto pojedemo. Odlična nam je atmosfera, kao i hrana. Jeli smo piletinu iz Špira i hamburgere iz Submarina. Ovdje smo negdje do 15 sati pa ćemo se navečer vratiti, ali bez kćeri.

Anja i Mia jele su sendviče koje su pripremili Lana Klingor Mihić i dečki iz 3. razreda ugostiteljske škole. Kazale su da su sendviči super i ukusni, a njihova mama je rekla kako bi baš takve spremila kod kuće.

Na Zagreb Chill&Grill festivalu predstavila se i craft pivovara Varionica

Varionica je craft pivovara čiji su idejni začetnici i pokretači Matija Mrazek i Davor Simičić. Nakon višegodišnje proizvodnje u vlastitom podrumu odvažili su se na sljedeći korak i otvaranjem Varionice 2014. godine pridružili se Craft beer revoluciji u Hrvatskoj. Želja im je proizvoditi više različitih stilova piva vrhunske kvalitete u manjim šaržama kako bi zajedno mogli uživati u svježim i raznovrsnim okusima koje ovakav tip proizvodnje pruža.

- Dosegli smo svjetski omjer po stanovniku i craft pivi i sad smo se vratili sa desetak medalja. Imamo jaku pivsku scenu na području Europe. Vrijeme kiselih piva tek dolazi, to je fermentacija s bakterijama, a ne samo kvascima i to daje kiseli okus. Godišnje proizvedemo 1200 hektolitara pive. Ne bi rekao da piva deblja, ali sa svime treba bit umjeren - kazao je Davor Simičić, direktor i suvlasnik pivovare.

Foto: Goran Stanzil/PIXSELL

- Trudimo se da je naše pivo uvijek živi proizvod, nikad ga ne filtriramo i ne pasteriziramo do krajnjih granica. To su glavne odlike Crafta da na tržište uvijek dolazi živi proizvod, živo pivo. Ovdje nudimo 2 vrste piva: Pale ale i Siesta session. Pale ale sadrži nekih 5,2% alkohola, američkog je tipa, suhozahmeljeno i vuče na borovine, citruse u mirisima. Dok Siesta session ima 4,4% alkohola, jako je osvježavajuća, ima puno više hmelja, ali nježniju aromu zbog načina proizvodnje - dodao je Davor Simičić.

U dvoboju chefova kulinarske snage danas će odmjeriti poznati chef Marka Palfi i mladi talentirani, budući kuhari Leoni Cipovec.

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Nekoliko detalja o chefu Marku Palfiju

Nakon osvojenog drugog mjesta u MasterChefu 2012. godine, gastronomski put odveo je Marka Palfija u neke još finije vode. Tako je od tadašnjeg amaterskog kuhara stasao u chefa kuhinje čakovečke Mundoake. Iako ima i više nego dovoljno razloga da to bude, Marko Palfi nije uobraženi kuhar.

Riječ je o mladom chefu koji više od svega na svoje goste želi prenijeti ljubav koju je uložio u svaki tanjur koji pušta van iz svoje kuhinje.

Palfi je nakon MastefChefa dobio ponude za rad u danas popularnom zagrebačkom RougeMarinu i lovranskoj Bevandi, radio je u Prascu u vrijeme Dina Galvagna, stažirao kod Janeza Bratovža u JB-u u Sloveniji, a onda se dogodila Mundoaka.

Danas će atmosferu dodatno užariti Jura Stublić&Film.

Zagreb Chill&Grill festival powered by Gastro.hr na Bundeku traje čak 5 dana. Pripremili smo 50 sati super uzbudljivog programa u kojem sudjeluju vodeći hrvatski chefovi, omiljeni bendovi i DJ-i.

Tamo su i kućice koje predstavljaju restorane: Pod zidom, Bicko, Batak Grill, Budweiser, Špiro, Doomsday i Plac i omiljene pivnice: Medvedgrad, 5th Element Daruvar, Lepi dečki, Garden, Zmajsko, Crafters i Varionica.

Za sve one koji nisu u prilici pridružiti nam se ovdje u živo, pripremili smo izravna video javljanja koja se mogu pratiti na Facebook stranici 24sata te portalu 24sata.hr. Također, Joomboosovci prenose svoju priču s najvećeg grilla na otvorenom.

Uživajte u svim danima festivala

POPULARNI RESTORANI: Submarine Burger, Plac, Batak grill, Bicko, Pod Zidom Bistro & Wine Bar, Pivnica Budweiser, Doomsday i Špiro.
NAJBOLJE HRVATSKE CRAFT PIVOVARE: 5thElement Craft Beer, Zmajska pivovara, Varionica Craft Brewery, Pivovara Medvedgrad, Lepi Dečki Brewery, The Garden Brewery, Crafter’s.
POPRATNI SADRŽAJI CIJELI DAN: chillanje u JoomBoos, Zvijezda i Tele2 chill zonama, radionice u Pevec kids corneru, dijeljenje Kisko artikala, kušanje kave u Nescafé i Samofino Pevec Caffe baru, Jamnica Mixology pop-up bar te brojni zabavni sportski i nagradni sadržaji.

Pogledajte program svih dana festivala OVDJE.

Organizator festivala je Gastro.hr, a glavni medijski partner 24sata. Generalni pokrovitelj je Podravka, a ostali partneri su Pevec, Jamnica kao službena voda festivala, Tele2, Labud - Kisko i Permetal, Dukat - President, Zvijezda, Jack Daniel’s Tennessee Whiskey, Mesna industrija Ravlić, Nescafé, Jadransko osiguranje i Toi Toi. Sve o najboljem festivalu klope, cuge i mjuze pročitajte na www.ChillGrill.hr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije