Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mmm...

Desert koji ćete obožavati: Kolač od karameliziranih banana i čokolade gotov je u trenu

instagram
08.09.2021.
u 16:30

Tražit će se kriška više, sigurno.

Čokolada i banane omiljena su kombinacija i odlično se slažu u palačinkama, muffinima, sladolednim kupovima, pa i kolačima. Zasladite si sredinu tjedna i pripremite jedan desert zbog kojeg nećete, bez brige, morati dugo stajati u kuhinji, ali ni biti neki vrhunski slastičar - recept je jednostavan. 

Sastojci:
150 g tamne čokolade, sitno sjeckane
3 narezane banane
3 žlice šećera
500 g lisnatog tijesta
70 g sitno sjeckanih lješnjaka ili pecan oraha

U koliko sati ste rođeni? Taj podatak otkriva mnogo o vašoj osobnosti!

Priprema:
Narežite banane na kolutiće, usitnite čokoladu i lješnjake ili orahe. Lisnato tijesto razvaljajte da bude okruglo, promjera otprilike 30 centimetara i stavite u kalup.

U jednoj zdjeli pomiješajte čokoladu i lješnjake/orahe pa dodajte preko tijesta, ali ostavite oko 5 centimetara prazno uz rub. Na vrh posložite banane i preklopite rubove tijesta. 

Ostavite prvo kolač u hladnjaku 10-ak minuta, a zatim ga izvadite i posipajte 3 žlice šećera po bananama na vrhu. Pecite na 200°C, 25 minuta. BBCgoodfood savjetuje da kolač poslužite uz sladoled od vanilije.

Koja je tajna recepta za kolač od banana Meghan Markle koji je sve oduševio?

1/3
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije