Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Češnjak vam se često osuši i ne možete ga više upotrijebiti? Doznajte kako ga pravilno čuvati

Češnjak
Thinkstock
18.09.2021.
u 07:00

Uz ove jednostavne savjete sačuvajte njegovu svježinu

Omiljeni začin koji se odlično slaže s mnogo jela često se zna osušiti i ne možete više s njim ništa učiniti. Češnjak treba, baš kao i svježe začine poput bosiljka, origana, kadulje, dobro čuvati. Jedino tako možete spriječiti nepotrebno bacanje.

Kako prenosi Pink Villa, najbolja metoda jest držanje češnjaka u pletenoj košarici ili mrežastoj vrećici na temperaturi – od 15 do 18°C pri blagoj vlažnosti. 

Iskorišteno ulje nikada nemojte bacati u odvod: Pogledajte što s njime možete učiniti!

Drugi način je u hladnjaku, i to u zatvorenoj ladici koja je inače namijenjena za voće i povrće. Bitno je napomenuti da ga morate iskoristiti čim ga izvadite iz hladnjaka. Ako ga ostavite na sobnoj temperaturi nakon što se ohladio, ubrzo će se početi raspadati.

Također, možete usitniti češnjak u blenderu, a zatim ga staviti u posudice za led i zamrznuti. Jednostavno izvadite kockicu, dvije i dodajte jelu tijekom kuhanja. Također, možete u blender dodati malo maslinova ulja i začina poput ružmarina ili bosiljka, pa time začiniti hranu.

Češnjak možete ispeći u pećnici, a kada poprimi smeđu boju i dobro se ohladi, stavite ga u plastičnu posudicu i zamrznete.

 Ovo je genijalan razlog da stavite češnjak pod jastuk večeras:

Češnjak
1/6
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije